skip to Main Content
De min-of-meer drogisterijen van Clarel in Spanje
Clarel.es

De min-of-meer drogisterijen van Clarel in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

De min-of-meer drogisterijen van Clarel in Spanje

Clarel.es

MADRID – In Spanje zijn niet zoals in Nederland drogisterijen te vinden. De verkoop van alle medicijnen mag in Spanje alleen bij apotheken waardoor dit dus niet mogelijk is bij een drogist. Er zijn echter veel apotheken (farmacias) die naast medicijnen ook aanverwante artikelen verkopen waardoor ze soms lijken op een drogist. Er is echter een winkelketen die veel lijkt op de Nederlandse drogist, Clarel.

Misschien heb je er nog nooit van gehoord en ben je er niet mee bekend maar als we aangeven dat de Clarel in Spanje eigenlijk een nieuwe Schlecker is dan klinkt het al bekender. Het Duitse Schlecker werd voor Spanje en Portugal in 2013 gekocht door de Spaanse supermarktketen Día om de meer dan 1.000 winkels later om te toveren tot Clarel.

Artikelen

Weliswaar is Clarel geen drogist aangezien de belangrijkste artikelen, te weten medicijnen, niet te koop zijn bij de Clarel in Spanje. Toch lijken de Clarel winkels wel op een drogist vanwege het ruime aanbod van aanverwante producten zoal voor de persoonlijke verzorging, schoonmaakproducten en hygiëne waarbij kwaliteit, variëteit en prijs van de producten en merken belangrijk is.

Eigen merken

In de Clarel winkels zijn artikelen te vinden van bekende merken, net zoals in de supermarkten in Spanje, maar ook veel eigen merk producten. Hieronder bevinden zich Bonté voor persoonlijke verzorging, hygiëne en beauty of Basic Cosmetics met beauty en verzorgingsproducten die ecologisch en gezond zijn en niet getest op dieren of Baby Smile wat een productlijn is voor babys en Junior Smile voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het eigen merk As wordt gebruikt voor producten voor huisdieren terwijl het merk Día (van de gelijknamige supermarkt) garant staat voor de voedsel, drank en cosmetica artikelen.

Winkels

De Clarel winkels liggen hoofdzakelijk in de centra van steden en dorpen om zo dicht mogelijk bij de consument te zijn. De winkels zijn te herkennen aan het logo met een druppel met een glimlach erin en het woord Clarel in witte letters op een zwarte achtergrond.

Er zijn inmiddels 1.100 Clarel winkels in heel Spanje te vinden waarvan het merendeel sinds de overname van Schlecker in 2013 zijn verbouwd tot de moderne Clarel winkels.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik heb de para- farmacia beschouwd als een vervanging van de drogist, hoewel ook zij geen medicijnen verkopen. Maar wel verkopen zij vitamine- en mineralenpreparaten.
    De normale farmacia verkopen pijnstillers die we in nederland niet zonder recept kunnen kopen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by