skip to Main Content
YouTube gaat de strijd aan met Spotify met YouTube Music en Premium in Spanje
YouTube Music

YouTube gaat de strijd aan met Spotify met YouTube Music en Premium in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

YouTube Music en Premium nu ook in Spanje

YouTube Music

MADRID – Wie heeft er nu niet gehoord van YouTube en wie kijkt er nu niet naar de videofilmpjes op het videokanaal van Google. En wie kent nu niet Spotify om muziek te streamen en de favoriete hits te luisteren. Youtube heeft echter ook veel muziekvideo’s en daar heeft de videodienst albums, singles en veel meer aan toegevoegd om zo YouTube Music en Premium aan te bieden in Spanje en 16 andere landen.

Het digitale platform YouTube is natuurlijk wereldbekend vanwege de homemade video’s maar ook vanwege de muziekvideo’s en exclusief materiaal welke steeds meer geplaatst worden. Met het nieuwe YouTube Music wat nu in Spanje en 16 andere landen te vinden is worden muziekvideo’s, complete albums, singles, live optredens en exclusief materiaal samengevoegd in een product waarop men een abonnement kan afsluiten.

YouTube Music

Er zijn bij YouTube Music twee mogelijkheden om naar de muziek te kijken en te luisteren, gratis met reclame en tegen betaling zonder reclame en ook als men geen internet heeft. YouTube Music is in feite de vervanging (of combinatie) van Google Play Music, een service om muziek te beluisteren, downloaden en streamen.

Een abonnement op YT Music (zoals de smartphone app heet) kost 9,99 euro per maand. De eerste drie maanden zijn gratis waardoor YouTube dus zonder reclame te bekijken en beluisteren is.

YouTube Music Premium

Naast Music heeft YouTube ook Premium gelanceerd, een service die vroeger (alleen in de VS) YouTube Red heette. Met YouTube Premium geniet je als abonnee niet alleen van de diensten van YT Music maar ook van gratis programma’s, series en films en veel exclusief YouTube Originals materiaal wat op dit moment nog niet te vergelijken is met een dienst als Netflix.

Als men een abonnement neemt op YouTube Premium dan krijg je ook de eerste drie maanden gratis waarna de service 11,99 euro per maand kost.

Landen

Spanje is een van de 17 landen waar de service sinds enkele dagen te vinden is. Andere landen zijn onder andere Frankrijk, Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Rusland, Ierland en Groot Brittannië.

Het is nog niet bekend wanneer de YT Music en Premium in Nederland en België beschikbaar zullen zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ze doen maar, mijn stijl muziek vind je er toch zowat niet. Gelukkig is er nog altijd online Radio Stad Den Haag die mijn favoriete muziek draait.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken