Temperaturen Spanje stijgen tot boven de 40 graden

Temperaturen Spanje stijgen tot boven de 40 graden
Beeld: 123rf

MADRID – Terwijl Nederland en België deze week ook te maken gaan krijgen met hoge temperaturen, zijn er delen in Spanje waar het nog warmer kan worden. In Zuid Nederland kan het kwik gaan stijgen tot 35 graden maar in sommige delen van Spanje zal datzelfde kwik boven de 40 graden gaan komen. Er wordt al gesproken over een eerste hittegolf (ola de calor) waarbij men ook helaas tropische nachten zal gaan beleven.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft een bulletin uitgebracht waarin men waarschuwt voor de hoge temperaturen vanaf komende woensdag. Dat is te danken aan een warme luchtstroom vanuit Afrika die over het land en een deel van Europa zal trekken en de temperaturen flink zal laten stijgen.

De Aemet spreekt over temperaturen van 35 of meer die praktisch in heel Spanje gehaald zullen worden, behalve in het noorden en noordwesten van het land waar dit rond de 30 graden zal liggen. Maar er zijn ook gebieden in Spanje waar het kwik tot boven de 40 graden zal gaan stijgen zoals in het centrum van het land (Madrid), het zuiden (Andalusië), zuidoosten (Murcia, Valencia regio) en het noordoosten (Catalonië).

De valleien van de rivieren de Ebro, de Taag, Guadiana en de Guadalquivir zullen de meest getroffen gebieden zijn wat betreft deze hitte waarbij het kwik tot boven de 42 graden kan komen op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Naast de maximumtemperaturen zullen ook de minimumtemperaturen op sommige plaatsen niet onder de 20 graden gaan komen en op andere plaatsen zelfs niet onder de 25 graden zoals in de Ebro rivier vallei en langs de Middellandse Zee.

Op de Balearen zal het kwik boven de 35 graden gaan komen, met name in het binnenland van Mallorca. Maar andere regio’s zoals de Canarische Eilanden, Galicië, Asturië en Cantabrië zullen niet zo’n last gaan krijgen van de verstikkende hitte.

Daarnaast zegt de Aemet dat deze hoge temperaturen tot tenminste zondag 30 juni zullen aanhouden waarbij de Spaanse weerdienst niet uitsluit dat de warmte periode zelfs langer kan duren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wordt buiten slapen dan. Nu is de wind super welkom, gelukkig hebben hiervan genoeg. Heb met de diertjes te doen. Even doorbijten tot september.

Simpel toch, vakantie in NL van juli t/m augustus, dan weer terug voor de rest van de vakantie in Spanje tot juli volgend jaar. Gaat al jaren goed.

WARM is Lekker

Puffende Hitte Niet

met name voor degene die buiten moeten werken
en voor de dieren is het óók afzien
maar ja,
hopelijk blijft het een beetje bij 25 à 30 graden

Niets nieuws…..onder de zon
In de jaren 70 tijdens mijn verblijf in madrid was het regelmatig tegen de ..50°
Kwam om 22.00 de man met de slang en spoot de Staten nat en schoon.
Veel mensen sliepen op de balkons en de temperatuur daalde een graat of 15

Stelletje zeurderige Hollanders. Blijf toch lekker thuis in het kikkerland als je het niet bevalt…..

Ik zie niemand klagen hoor

Johan niet goed geslapen van de warmte naargelang je nors taal gebruik?

Kanone man, last van een slecht humeur, Johan? Of gewoon een pesthekel aan Nederlanders, dus nu even lekker schoppen?

Zo is het.Je woont in Spanje en daar is het vanaf juni tot en met september bloedje heet. I luv it!!

NIET KLAGEN HET IS ZOMER EN WIE ZAAGT EMIGREREN NAAR IJSLAND

In Ijsland is het ook gewoon goed toeven in de zomer hoor.
Volgens mij zie ik trouwens hier niemand klagen maar alleen feiten vaststellen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.