skip to Main Content
Temperaturen Spanje stijgen tot boven de 40 graden
123rf

Temperaturen Spanje stijgen tot boven de 40 graden

MADRID – Terwijl Nederland en België deze week ook te maken gaan krijgen met hoge temperaturen, zijn er delen in Spanje waar het nog warmer kan worden. In Zuid Nederland kan het kwik gaan stijgen tot 35 graden maar in sommige delen van Spanje zal datzelfde kwik boven de 40 graden gaan komen. Er wordt al gesproken over een eerste hittegolf (ola de calor) waarbij men ook helaas tropische nachten zal gaan beleven.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft een bulletin uitgebracht waarin men waarschuwt voor de hoge temperaturen vanaf komende woensdag. Dat is te danken aan een warme luchtstroom vanuit Afrika die over het land en een deel van Europa zal trekken en de temperaturen flink zal laten stijgen.

De Aemet spreekt over temperaturen van 35 of meer die praktisch in heel Spanje gehaald zullen worden, behalve in het noorden en noordwesten van het land waar dit rond de 30 graden zal liggen. Maar er zijn ook gebieden in Spanje waar het kwik tot boven de 40 graden zal gaan stijgen zoals in het centrum van het land (Madrid), het zuiden (Andalusië), zuidoosten (Murcia, Valencia regio) en het noordoosten (Catalonië).

De valleien van de rivieren de Ebro, de Taag, Guadiana en de Guadalquivir zullen de meest getroffen gebieden zijn wat betreft deze hitte waarbij het kwik tot boven de 42 graden kan komen op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Naast de maximumtemperaturen zullen ook de minimumtemperaturen op sommige plaatsen niet onder de 20 graden gaan komen en op andere plaatsen zelfs niet onder de 25 graden zoals in de Ebro rivier vallei en langs de Middellandse Zee.

Op de Balearen zal het kwik boven de 35 graden gaan komen, met name in het binnenland van Mallorca. Maar andere regio’s zoals de Canarische Eilanden, Galicië, Asturië en Cantabrië zullen niet zo’n last gaan krijgen van de verstikkende hitte.

Daarnaast zegt de Aemet dat deze hoge temperaturen tot tenminste zondag 30 juni zullen aanhouden waarbij de Spaanse weerdienst niet uitsluit dat de warmte periode zelfs langer kan duren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Wordt buiten slapen dan. Nu is de wind super welkom, gelukkig hebben hiervan genoeg. Heb met de diertjes te doen. Even doorbijten tot september.

 2. Simpel toch, vakantie in NL van juli t/m augustus, dan weer terug voor de rest van de vakantie in Spanje tot juli volgend jaar. Gaat al jaren goed.

 3. WARM is Lekker

  Puffende Hitte Niet

  met name voor degene die buiten moeten werken
  en voor de dieren is het óók afzien
  maar ja,
  hopelijk blijft het een beetje bij 25 à 30 graden

  1. Niets nieuws…..onder de zon
   In de jaren 70 tijdens mijn verblijf in madrid was het regelmatig tegen de ..50°
   Kwam om 22.00 de man met de slang en spoot de Staten nat en schoon.
   Veel mensen sliepen op de balkons en de temperatuur daalde een graat of 15

  1. In Ijsland is het ook gewoon goed toeven in de zomer hoor.
   Volgens mij zie ik trouwens hier niemand klagen maar alleen feiten vaststellen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken