Temperaturen Spanje stijgen tot boven de 40 graden

Temperaturen Spanje stijgen tot boven de 40 graden
Beeld: 123rf

Temperaturen Spanje stijgen tot boven de 40 graden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl Nederland en België deze week ook te maken gaan krijgen met hoge temperaturen, zijn er delen in Spanje waar het nog warmer kan worden. In Zuid Nederland kan het kwik gaan stijgen tot 35 graden maar in sommige delen van Spanje zal datzelfde kwik boven de 40 graden gaan komen. Er wordt al gesproken over een eerste hittegolf (ola de calor) waarbij men ook helaas tropische nachten zal gaan beleven.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft een bulletin uitgebracht waarin men waarschuwt voor de hoge temperaturen vanaf komende woensdag. Dat is te danken aan een warme luchtstroom vanuit Afrika die over het land en een deel van Europa zal trekken en de temperaturen flink zal laten stijgen.

De Aemet spreekt over temperaturen van 35 of meer die praktisch in heel Spanje gehaald zullen worden, behalve in het noorden en noordwesten van het land waar dit rond de 30 graden zal liggen. Maar er zijn ook gebieden in Spanje waar het kwik tot boven de 40 graden zal gaan stijgen zoals in het centrum van het land (Madrid), het zuiden (Andalusië), zuidoosten (Murcia, Valencia regio) en het noordoosten (Catalonië).

De valleien van de rivieren de Ebro, de Taag, Guadiana en de Guadalquivir zullen de meest getroffen gebieden zijn wat betreft deze hitte waarbij het kwik tot boven de 42 graden kan komen op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Naast de maximumtemperaturen zullen ook de minimumtemperaturen op sommige plaatsen niet onder de 20 graden gaan komen en op andere plaatsen zelfs niet onder de 25 graden zoals in de Ebro rivier vallei en langs de Middellandse Zee.

Op de Balearen zal het kwik boven de 35 graden gaan komen, met name in het binnenland van Mallorca. Maar andere regio’s zoals de Canarische Eilanden, Galicië, Asturië en Cantabrië zullen niet zo’n last gaan krijgen van de verstikkende hitte.

Daarnaast zegt de Aemet dat deze hoge temperaturen tot tenminste zondag 30 juni zullen aanhouden waarbij de Spaanse weerdienst niet uitsluit dat de warmte periode zelfs langer kan duren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.