EK-2021 23 juni: Spanje wint met hoogste score EK met 0-5 van Slowakije

Beeld: Freepik

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het Spaanse nationale elftal heeft nu zijn bijnaam ‘La Furia Roja’ waargemaakt door niet alleen eindelijk een groepsfase wedstrijd te winnen maar ook nog eens met de hoogste score van het EK-2021. Spanje speelde de derde groepsfase wedstrijd tegen Slowakije en won dat met 0-5. Spanje is daarmee als tweede geëindigd in Groep E en moet op 28 juni tegen Kroatië spelen in de volgende ronde.

Het nationale elftal van Spanje is eindelijk wakker geworden. Het is niet bekend of dit het resultaat is van de niet zo positieve woorden van Van der Vaart of omdat de spelers eindelijk het licht hebben gezien maar Spanje heeft de derde groepsfase wedstrijd in Groep E gewonnen met 0-5 van Slowakije.

De eerste groepsfase wedstrijd tegen Zweden eindigde in een 0-0 gelijkspel terwijl Spanje duidelijk de overhand had op het veld. De tweede wedstrijd tegen Polen eindigde ook in een 1-1 gelijkspel waarbij Spanje een penalty mistte. In de derde wedstrijd tegen Slowakije mistte Spanje ook een penalty maar daarna kwam Spanje op gang.

Drie van de vijf doelpunten waren van Spaanse spelers, te weten Laporte in minuut 48, Sarabia in minuut 56 en Torres in minuut 67. Er waren echter ook twee eigen doelpunten van de Slowaakse doelman in minuut 30 en de Slowaakse speler Kucka in minuut 71.

Spanje is nu in Groep E met 5 punten geëindigd op de tweede plaats omdat Zweden met 3-2 van Polen wist te winnen en als eerste eindigde met 7 punten. Als derde in Groep E eindigde Slowakije met 3 punten en als vierde Polen met slechts 1 punt (dankzij het gelijkspel tegen Spanje).

Spanje zal nu op 28 juni tegen Kroatië moeten spelen in Kopenhagen terwijl Zweden tegenover Oekraïne staat op 29 juni in Glasgow.