skip to Main Content

FC Barcelona kiest voor in Europa onbekende Argentijnse trainer Tata Martino

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Voetbalclub FC Barcelona heeft een opvolger voor de vertrekkende Tito Vilanova gevonden. Het gaat om de 50 jarige Argentijn Gerardo Daniel “Tata” Martino, geboren in dezelfde stad als Messi, Rosario. Het zal de eerste keer zijn dat Tata in Europa een team zal gaan trainen nadat hij een contract heeft getekend voor de komende drie jaar.

Tata Martino zal de opvolger worden voor Tito Vilanova die vanwege zijn ziekte en zware behandeling het trainerschap van FC Barcelona heeft moeten opgeven. Na vele speculaties over wie de opvolger zou worden, waarbij namen vielen als Luis Enrique en enkele Nederlandse ex-spelers, heeft de Catalaanse topclub uiteindelijk gekozen voor de in Europa minder bekende Tata Martino.

In Argentinië echter heeft Tata aardig wat bij elkaar getraind. Zo begon hij zijn carrière als trainer bij Almirante Brown in 1999 gevolgd door de club Platense en Instituto de Córdoba in Argentinië. Tata maakte even de overstap naar Paraguay om daar als trainer te gaan werlen voor onder andere Libertad en Cerro Porteño maar ook als trainer van het nationale elftal van Paraguay. Zijn laatste baan was bij Newell’s Old Boys waarmee hij hoog kwam in het Argentijnse voetbal.

Als speler maakte hij zijn debuut bij Newell’s Old Boys in Argentinië waarna hij in 1991 een seizoen voor Tenerife speelde waarna hij terugging naar Argentinië.

Tata zal dinsdag worden gepresenteerd in FC Barcelona maar zal nog niet de oefenwedstrijd tegen Bayern München van ex Barça trainer Pep Guardiola meemaken. Dat zal door de huidige tweede trainer gedaan worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken