skip to Main Content

FC Barcelona wint eerste wedstrijd van Juventus in International Champions Cup

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – In de Champions League lukte het niet maar in de International Champions Cup die tussen 19 en 30 juli gespeeld wordt in o.a. de Verenigde Staten lukte het FC Barcelona wel om van Juventus te winnen. Het werd in de eerste wedstrijd van een Spaans team 1-2 voor de Catalaanse topclub. Real Madrid doet ook mee met dit toernooi waarbij de Madrilenen op zondagavond 23.00 uur tegenover Manchester United staan. Op zaterdagnacht 29 juli wordt de wedstrijd der wedstrijden gespeeld, El Clásico tussen Barcelona en Madrid.

Het International Champions Cup (ICC) toernooi is een jaarlijks terugkerend sportevenement in de Verenigde Staten waarbij de grootste Europese voetbalclubs in vriendschappelijke wedstrijden tegenover elkaar staan. Dit jaar vindt het toernooi plaats van 19 tot en met 30 juli en zijn er 8 teams uit 4 landen die meedoen, te weten uit Spanje Real Madrid en FC Barcelona; uit Frankrijk Paris Saint-Germain; uit Italië Roma en Juventus; uit Groot Brittannië Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Op hetzelfde moment dat er in de Verenigde Staten gespeeld wordt tussen bovenvermelde teams, zijn er ook wedstrijden in China en Singapore met de clubs Milan, Inter de Milan, Lyon, Arsenal, Chelsea, Bayern Munich en Borussia Dortmund als teams.

Barcelona

Spanje doet in de Verenigde Staten mee met dus twee teams, te weten Real Madrid en FC Barcelona. Barcelona speelde op zaterdagavond middernacht de eerste wedstrijd tegen Juventus die de Catalanen met 1-2 wisten te winnen. Het was met recht een eerste wedstrijd namelijk: eerste wedstrijd voor de nieuwe trainer Ernesto Valverde, eerste wedstrijd met Messi als getrouwde voetballer, eerste wedstrijd met de nieuwe sponsor Rakuten op het shirt en eerste wedstrijd met Neymar op het veld sinds dat er geruchten zijn dat hij voor heel veel miljoenen zal of niet zal vertrekken naar Parijs.

De volgende wedstrijd van FC Barcelona zal zijn op woensdag 26 juli om 1.30 uur ‘s-nachts Europese tijd tegen Manchester United welke in Spanje wordt uitgezonden op Telecinco (en als herhaling op 27 juli om 8.30 uur op Cuatro en 20.00 uur op Be Mad, voor diegene die niet wakker willen blijven). Later deze week op zaterdag/zondag 29 juli om 2.05 uur ‘s-nachts staan Real Madrid en FC Barcelona tegenover elkaar in de eerste El Clásico van het nieuwe voetbalseizoen. Deze wedstrijd zal live te zien zijn op Cuatro en later op nog niet bekende tijden herhaald worden op de Telecinco en Be Mad kanalen.

Madrid

Real Madrid speelt de eerste vriendschappelijke wedstrijd op zondagavond 23.00 uur tegen Manchester United welke live wordt uitgezonden op Cuatro (en als herhaling op 24 juli om 16.00 uur op Be Mad). Voor Madrid is het een weerzien met oud trainer José Mourinho de nu aan het hoofd staat van United. De tweede wedstrijd voor Real Madrid zal plaatsvinden op woensdag/donderdag 26 juli om 5.35 uur ‘s-morgens, een wedstrijd die live wordt uitgezonden op Cuatro (an als herhaling op 27 juli om 10.30 uur op Cuatro en 22.00 uur op Be Mad).

Op zaterdag/zondag 29 juli om 2.05 uur ‘s-nachts staan Real Madrid en FC Barcelona tegenover elkaar in de eerste El Clásico van het nieuwe voetbalseizoen. Deze wedstrijd zal live te zien zijn op Cuatro en later op nog niet bekende tijden herhaald worden op de Telecinco en Be Mad kanalen.

Al met al zijn het leuke vriendschappelijke wedstrijden tussen Europese topclubs om naar te kijken maar de tijdstippen maken het niet altijd even makkelijk. Gelukkig herhalen de televisiekanalen die de wedstrijden uitzenden de games op later wat normale tijdstippen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken