skip to Main Content
Politie Spanje waarschuwt voor de gevaarlijke “in my feelings challenge”
El Pais

Politie Spanje waarschuwt voor de gevaarlijke “in my feelings challenge”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Politie Spanje waarschuwt voor de gevaarlijke “in my feelings challenge”

El Pais

MADRID – De kans is groot dat de lezer na het zien van de titel geen idee heeft waar het over gaat. Om de “challenge” te begrijpen dien je waarschijnlijk een account op Twitter en Instagram te hebben en de hashtag #inmyfeelingschallenge volgen. De Catalaanse politie meent echter dat het een gevaarlijke trend is en waarschuwt op Twitter.

Waar gaat het allemaal over? De “in my feelings challenge” heeft alles te maken met het lied In my feelings van de populaire artiest Drake. Dankzij de komiek Shiggy ontstond er een wedstrijd of uitdaging om het dansje dat bij het lied hoort na te doen, dit op video op te nemen en te plaatsen met de hierboven vermelde hashtag op Twitter, Instagram of Youtube. Het lijkt dus een beetje op de “ice bucket challenge” van enkele jaren geleden (al zat daar een boodschap aan vast).

Normaal gesproken blijft het daarbij en zijn er wellicht duizenden mensen die meedoen met de online trend. De “challenge” is echter populair geworden omdat bekendheden zoals Will Smith, Steve Aoki, Milly Bobby Brown en diverse andere bekende personen het dansje ook uitvoeren en op internet plaatsen.

Ook dat is niet erg maar er is een variant die volgens de Mossos d’Esquadra gevaarlijk kan zijn. Het gaat om de versie waarbij iemand uit een rijdende auto stapt, de auto langzaam doorrijdt met de deur open en dat een andere inzittende (meestal de bestuurder) het dansje dat de uit de auto gesprongen persoon uitvoert op video opneemt.

Volgens de Catalaanse politie die dit fenomeen aankaart op Twitter, is het niet alleen gevaarlijk maar is het ook verboden om achter het stuur de mobiel vast te houden en te filmen. Daarnaast mag er niet gereden worden als er een deur openstaat en is het niet toegestaan om tijdens het rijden de autogordel los te doen. Deze acties kunnen bekeurd worden als de politie het ziet.

Om de “in my feelings challenge” een beetje te begrijpen hebben we hieronder enkele video’s geplaatst van mensen die hebben meegedaan aan de uitdaging. Het grappige is dat er ook filmpjes zijn van Amerikaanse politie agenten die het dansje doen, met de rijdende auto.

View this post on Instagram

Another one 😂💀 #inmyfeelingschallenge

A post shared by Dance Dynamics (@dance.dynamics) on

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Sinds het gedoe met selfies denken alle jongeren dat ze daardoor hip en heel bijzonder zijn.En halen de meest extreme toeren uit om maar op te vallen.Kijk maar naar bepaalde zogenaamde jongeren zenders het kan niet gek genoeg met veel drank en sex.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken