menu: rubrieken, zoeken & meer

Avondklok in Catalonië is met 7 dagen verlengd en is uitgebreid naar 165 gemeenten

Avondklok in Catalonië is met 7 dagen verlengd en is uitgebreid naar 165 gemeenten
Beeld: Twitter

Avondklok in Catalonië is met 7 dagen verlengd en is uitgebreid naar 165 gemeenten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De regionale overheid van Catalonië heeft van het regionale Hooggerechtshof toestemming gekregen om de avondklok die al geldt sinds 17 juli, met 7 dagen te verlengen in de autonome regio. Net zoals voorheen geldt deze avondklok lokaal maar is het aantal gemeenten verhoogd van 161 naar 165 gemeenten waar de corona-incidentie buitengewoon hoog is. Onder die gemeenten bevinden zich de provinciale hoofdsteden Barcelona, Tarragona, Lleida en Girona maar ook veel populaire badplaatsen aan de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada.

Vanaf 24 tot en met 30 juli heeft Catalonië opnieuw te maken met een lokale avondklok in 165 gemeenten. Het Catalaanse regionale Hooggerechtshof heeft toestemming gegeven voor een 7-daagse verlenging omdat de corona-situatie nog steeds niet al te best is in de autonome regio.

Catalonië heeft vanaf zaterdag 24 juli vanaf 01.00 uur en tot 06.00 uur ‘s morgens opnieuw te maken met een avondklok (toque de queda). Dit geldt weer niet voor de hele autonome regio maar voor in totaal 165 gemeenten met meer dan 5.000 inwoners waar de corona-incidentie 400 of meer is per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. De verlenging van de avondklok begint op zaterdag 24 juli om 01.00 uur en heeft een duur van minimaal zeven dagen tot en met vrijdag 30 juli 00.00 uur waarna deze eventueel opnieuw verlengd kan worden.

Inwoners van Catalonië maar ook vakantiegangers die de Costa Brava, Costa Barcelona of Costa Dorada bezoeken moeten er rekening mee houden dat men vanaf 01.00 ‘s nachts niet meer buitenshuis mag zijn. Op dit moment geldt in Catalonië ook dat het nachtleven gesloten is, dat de horeca moet sluiten om 00.30 uur en dat de sociale bijeenkomsten gelimiteerd zijn tot 10 personen. Verder mogen kustgemeenten een samenscholingsverbod uitgeven op bijvoorbeeld stranden en parken om de zogenaamde ‘botellones’ ofwel straatfeesten van jongeren tegen te gaan.

Catalonië volgt met de verlenging van de avondklok de Valencia regio die ook een verlenging heeft gekregen van de avondklok tot en met 16 augustus en waar het aantal gemeenten van 32 naar 77 gemeenten is verhoogd.

Formulier

Diegene die toch tijdens de avondklok op straat moet zijn in de 161 gemeenten met een avondklok in Catalonië, kunnen gebruik maken van het formulier  ‘Certificado autorresponsable de desplazamiento nocturno’: KLIK HIER  om dit formulier te downloaden (PDF in het Catalaans, Spaans, Engels).