menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland en Spanje worden door Duitsland gezien als hoogrisicoland

Nederland en Spanje worden door Duitsland gezien als hoogrisicoland
Beeld: 123rf

Nederland en Spanje worden door Duitsland gezien als hoogrisicoland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De situatie wat betreft de corona-besmettingen in Spanje én Nederland is zo slecht dat Duitsland deze twee landen vanaf nu op de lijst van hoogrisicolanden heeft geplaatst, aldus het Robert Koch Institute op vrijdag. Alle reizigers en inwoners die uit Nederland of Spanje komen en naar Duitsland reizen hebben vanaf dinsdag 27 juli strengere inreisbeperkingen zoals een verplichte quarantaine voor personen vanaf 6 jaar oud.

Het is een domper voor het internationale toerisme want de Duitsers zijn voor het toerisme in Spanje zeer belangrijk, met name op de Balearen eilanden met Mallorca als favoriete eiland. Maar vanaf 27 juli moeten niet-gevaccineerde reizigers na aankomst in Duitsland na een verblijf in een van de hoogrisicolanden in quarantaine door zichzelf meteen tien dagen te isoleren om eventueel na vijf dagen na een negatieve coronatest de quarantaine periode te beëindigen.

Alle reizigers die uit Nederland en Spanje komen moeten voor ze de Duitse grens oversteken al beschikken over een negatieve testuitslag, vaccinatie-, of herstelbewijs. Die gegevens ook ook via een formulier op internet door worden gegeven aan de Duitse autoriteiten.

De strengere inreisbeperkingen betekenen dat reizigers vanuit Nederland en Spanje van zes jaar en ouder vijf dagen in quarantaine moeten als ze niet volledig zijn gevaccineerd, iet wat op zich vreemd is want er bestaat geen vaccinatie voor kinderen onder de 12 jaar. Een volledige vaccinatie betekent dat de laatste prik minimaal twee weken geleden is. Ook een bewijs van herstel na een corona-infectie volstaat om niet in quarantaine te hoeven.