menu: rubrieken, zoeken & meer

Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd en dus nieuwe maatregelen

Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd en dus nieuwe maatregelen
Beeld: 123rf (aangepast)

Situatie op diverse Canarische Eilanden verslechterd en dus nieuwe maatregelen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft de regionale stoplicht kleur voor Tenerife verandert naar bruin dat hoort bij niveau 4. De eilanden Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma hebben nu de kleur rood dat hoort bij niveau 3 terwijl La Gomera, Lanzarote en La Graciosa veranderd zijn naar geel dat hoort bij niveau 2 en El Hierro als enige eiland groen blijft dat hoort bij niveau 1.

De nieuwe regionale stoplicht kleuren gelden vanaf donderdag 22 juli of vanaf maandag 26 juli. In het geval van Tenerife gaan de nieuwe maatregelen in op 26 juli tot en met 5 augustus, in geval van Gran Canaria, La Palma, Lanzarote, La Graciosa en La Gomera vanaf 22 juli tot en met 5 augustus, Fuerteventura en El Hierro vanaf 22 juli tot en met 29 juli.

Tenerife heeft te maken met de strengste corona-maatregelen omdat de situatie daar het meest is verslechterd. De toegestane capacitet in de horeca is aangepast en alle lokalen inclusief de horeca en winkels moeten om 00 uur sluiten. Er geldt geen avondklok.

Op Tenerife zal het (waarschijnlijk) vanaf maandag 26 juli noodzakelijk zijn om een corona-certificaat te hebben of een coronatest te laten afnemen om naar bars en restaurants te mogen gaan. Het Europese Covid-certificaat is geldig. Deze extra maatregel zal alleen gelden op die eilanden die zich in niveau 4 (bruin) bevinden, op het moment van schrijven is dat alleen Tenerife.