Uiteindelijk geen lokale avondklok in Andalusië maar wel gesloten stranden na 23 uur

Uiteindelijk geen lokale avondklok in Andalusië maar wel gesloten stranden na 23 uur
Beeld: Twitter

Uiteindelijk geen lokale avondklok in Andalusië maar wel gesloten stranden na 23 uur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid van Andalusië wilde een avondklok in die gemeenten waar de corona-incidentie hoger was dan 1.000 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen. Uiteindelijk is dat niet doorgegaan omdat geen enkele gemeente zo’n hoge corona-incidentie heeft op dit moment. Maar diverse gemeenten sluiten wel de stranden na 23 uur om groepen jongeren te vermijden.

De lokale avondklok gaat nog niet door in Andalusië maar er worden wel maatregelen genomen om op lokaal niveau samenscholingen van jongeren te voorkomen. Daarom hebben diverse gemeenten besloten de stranden tussen 23.00 en 07.00 uur te sluiten. 

Daaronder de gemeenten Málaga, Vélez-Málaga, Benalmádena, Torremolinos, Fuengirola en Marbella. In het geval van Marbella zijn de stranden al sinds mei gesloten na 23 uur. De gemeenten Mijas en Estepona hebben besloten (nog) niet de stranden te sluiten maar meer politie te laten surveilleren.

Het sluiten van de stranden is op donderdagavond 22 juli reeds van start gegaan en verliep op enkele plaatsen na zonder al te veel problemen. Andere maatregelen die genomen zijn hebben te maken met de horeca zoals een verlaagde capaciteit aan toegestane personen binnen en buiten. De openingstijden zijn vooralsnog hetzelfde gebleven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.