skip to Main Content
Politieagent vuurt per ongeluk zijn vuurwapen af tijdens vlucht tussen Ibiza en Madrid

Politieagent vuurt per ongeluk zijn vuurwapen af tijdens vlucht tussen Ibiza en Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

agent2aMADRID – De schrik zat er goed in bij de inzittenden van een Vueling vliegtuig met de route Ibiza naar Madrid afgelopen zaterdagmiddag. Een politieagent van de Policía Nacional vuurde per abuis zijn dienstwapen af toen hij deze wilde overhandigen aan de piloot van het vliegtuig. Aangezien de kogel terecht kwam in de handbagage van de agent zelf raakte er niets beschadigd en raakte er niemand gewond maar de schrik zat er goed in bij de overige passagiers.

Volgens de regels moet een politieagent die een dienstwapen bij zich draagt deze bij het betreden van een vliegtuig afstaan aan de piloot van het toestel die deze dan in een beveiligde doos bewaart in de cockpit. Op deze manier zou er nooit iets raars kunnen gebeuren met een pistool. Het probleem dit keer zat hem echter in het feit dat de agent op de een of andere manier het pistool verkeerd raakte waardoor deze af werd geschoten op het moment dat deze overhandigd zou worden aan de piloot.

De enorme knal klonk in het vliegtuig extra hard en de overige passagiers schrokken uiteraard enorm bij het horen van het pistoolschot. Gelukkig keerde de rust snel weer terug toen de passagiers erachter waren gekomen dat er niets aan de hand was. De kogel die uit het vuurwapen werd geschoten veroorzaakte ook geen schade aan het vliegtuig en er raakte niemand gewond aangezien de kogel terecht kwam in de handbagage koffer van de agent zelf.

Pistolen en andere vuurwapens mogen worden meegenomen in vliegtuigen in Spanje en andere Europese landen maar er zitten wel veel regels aan verbonden, net zoals in de treinen wat hier te lezen is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken