skip to Main Content
Spanje heeft tijdens Olympische Spelen in Rio de Janeiro 17 medailles gewonnen

Spanje heeft tijdens Olympische Spelen in Rio de Janeiro 17 medailles gewonnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rio2016-4aRIO2016 – De Spaanse sporters hebben tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in totaal 17 medailles weten te winnen. Ondanks het feit dat de voorspellingen voor deze Zomerspelen lieten zien dat Spanje tenminste 20 medailles mee naar huis zou nemen, is men zeer tevreden over het behaalde resultaat. Spanje kwam echter laat op gang met het binnenhalen van medailles maar uiteindelijk wisten de Spaanse sporters net zoveel plakken mee naar huis te nemen als tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Spanje was tijdens de Olympische Zomerspelen van Rio de Janeiro aanwezig met 306 atleten/sporters die in 57 verschillende sporten hebben meegedaan. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen wist Spanje met 17 medailles naar huis te komen en datzelfde aantal gewonnen plakken werd dit jaar behaald. In 2012 wist Spanje 3 gouden, 10 zilveren en 4 bronzen medailles te winnen terwijl dat dit jaar 7 gouden, 4 zilveren en 6 bronzen medailles werden.

Gouden medailles

De eerste medaille ging naar zwemster Mireia Belmonte die bij 200m vlinderslag bij vrouwen goud wist te winnen. Na deze opening van de gouden medaillenregen volgde nog een gouden plak bij het tennis dubbelspel voor mannen waar Rafael Nadal en Marc López samen een medaille wisten te winnen.

De derde en vierde gouden medailles wisten de Spaanse kanovaarders Saúl Craviotto met Cristian Torro en Marcus Walz bij het kanovaren sprint (K1 en K2) binnen te halen terwijl Maialen Chourraut een gouden medaille wist te winnen bij het kanovaren slalom. Bij Atletiek wist de 37-jarige Ruth Beitia eindelijk haar gouden medaille te winnen bij het hoogspringen voor vrouwen en Carolina Marin wist bij het badminton voor vrouwen goud te winnen voor Spanje.

Zilveren medailles

Tevens bij Atletiek wist Orlando Ortega bij het 110m horden lopen voor mannen een zilveren medaille te winnen. Bij het Basketbal werd ook een zilveren medaille behaald door het vrouwen team waarbij ze als tweede eindigden nadat ze door de Verenigde Staten in de finale werden verslagen. Eva Calvo Gómez wist bij het onderdeel Taekwondo voor vrouwen -57 kg een zilveren medaille te winnen terwijl het Ritmische gymnastiek team ook een zilveren plak mee naar huis mochten nemen.

Bronzen medailles

Van de 6 gewonnen bronzen medailles ging de eerste naar zwemster Mireia Belmonte voor 400m wisselslag individueel voor vrouwen. Mireia is een van de twee Spaanse sporters die twee medailles mee naar huis heeft genomen nadat ze ook al goud wist te winnen in Rio2016. Kanovaarder Saul Craviotto wist naast zijn eerder behaalde gouden medaille ook nog een bronzen plak te winnen voor K1 200m mannen kanovaren sprint. Hij is de andere Spaanse sporter met twee medailles.

Een andere bronzen medaille werd op de laatste dag van de Olympische Zomerspelen gewonnen door het mannenteam bij Basketbal nadat ze met een punt meer Australië versloegen en zo een bronzen plak mee naar Spanje konden nemen. Bij Taekwondo wist sporter Joel González een bronzen medaille te winnen bij de categorie -68 kg. Bij het gewichtheffen wist Lydia Valentín een bronzen medaille te winnen bij de categorie vrouwen 75 kg terwijl fietser Carlos Coloma een bronzen medaille won bij het onderdeel cross country voor mannen.

rio2016-5

149 medailles sinds 1900

Sinds de Olympische Zomerspelen van het jaar 1900 heeft Spanje alweer 149 medailles weten te winnen bij de Olympische Spelen. In totaal hebben Spaanse sporters en atleten voor hun land 44 gouden medailles, 64 zilveren medailles en 51 bronzen medailles weten te winnen.

Het jaar dat Spanje de meeste medailles wist te winnen was in 1992 toen de Zomerspelen plaatsvonden in Barcelona waar de atleten en sporters voor eigen publiek 13 gouden, 7 zilveren en 2 bronzen medailles wisten te winnen, met een totaal van 22. Bij de Olympische Zomerspelen van 2004 in Athene wist Spanje 20 medailles te winnen waaronder 3 gouden, 11 zilveren en 6 bronzen plakken.

Tijdens de spelen van 2008 in Peking wist Spanje in totaal 18 medailles te winnen, 5 gouden, 10 zilveren en 3 bronzen medailles. Uiteindelijk wist Spanje bij de spelen in Londen in 2012 17 medailles te winnen waaronder 3 gouden, 10 zilveren en 4 bronzen plakken. Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016 werd dit aantal dus evenaart in Rio de Janeiro maar werden dat er 7 gouden, 4 zilveren en 6 bronzen medailles – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken