skip to Main Content
Familie van dodelijke slachtoffers en gewonden van de aanslag in Barcelona hebben recht op financiële vergoedingen van Spanje

Familie van dodelijke slachtoffers en gewonden van de aanslag in Barcelona hebben recht op financiële vergoedingen van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ongetwijfeld is het nu niet het moment om erover na te denken maar vijf dagen na de terroristische aanslag op de Ramblas in Barcelona en de verijdelde aanslag in de badplaats Cambrils heeft de Spaanse regering financiële vergoedingen klaarliggen voor de families van de overleden personen en daarnaast vergoedingen voor de gewonden van deze aanslag. Veel mensen weten echter niet dat dit bestaat en daarom wil de regering er meer aandacht aan besteden.

De regering geeft daarbij aan dat het om vergoedingen gaat waarbij de geldsommen gebruikt kunnen worden om de kosten te betalen van begrafenissen, het over laten komen van familieleden etc. Deze vergoedingen gelden zowel voor Spanjaarden alsook buitenlanders die op de een of andere manier slachtoffer zijn geworden van de aanslag in Barcelona.

Zo hebben de familieleden van de 15 overleden personen recht op 250.000 euro van de Spaanse staat waarmee men kosten kan betalen zoals het laten overbrengen van lichamen, begrafenis- of crematiekosten of voor medische en psychische hulp. In sommige gevallen kunnen familieleden van de overleden slachtoffers het geld van te voren ontvangen waardoor men geld heeft om bijvoorbeeld ook naar Spanje te reizen in het geval van buitenlanders, die overigens ook recht hebben op deze financiële vergoedingen.

Ook voor de gewonden van deze terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils hebben recht op vergoedingen die uiteen lopen van 75.000 euro voor lichtgewonden tot 500.000 euro voor zwaargewonden die de rest van hun leven blijvend letsel hebben opgelopen. Alle kosten voor medische en psychische hulp voor de gewonden en daarnaast ook voor familieleden zullen daarnaast ook vergoed worden.

Veel mensen weten het niet maar sinds 2001 heeft Spanje regels opgesteld in het geval van aanslagen en de gevolgen daarvan. Dit wordt nu nogmaals aangegeven omdat veel families van overleden personen begonnen zijn met crowdfunding acties om geld op te halen voor o.a. de begrafeniskosten etc. Met de financiële hulp van de Spaanse staat zouden zij al een eind verder zijn om kosten te kunnen betalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Nou, het niveau is wederom flink aan het zakken voor de zoveelste keer helaas. Zal de redactie die zoveel moeite doet ook wel “erg fijn” vinden.
  Door het irritante en provocerende (scheld) gedrag van een enkeling die zichzelf ten koste van alles maar bij ieder artikel herhaaldelijk wil profileren, moet de redactie nu dagelijks al extra werk verrichten om dergelijke zaken te filteren.
  Als is het maar uit respect voor de redactie: doe normaal.

 2. voor het geval diene pieter eeeeek dien azijnpisser mijn reactie niet gelezen heeft, heb gereageerd kieken, wie denke je wel dat je bent, dikke nekke

 3. Noel zou u voortaan uw totaal nutteloze berichte voor u willen houden. Ik heb u reacties nu in verschillende artikelen gevolgd, maar sta versteld dat u zoveel onnozelheid heeft.

  1. dat gaat u gene bal aan, u naam alleen al Pieter, moet er van kotsen en je kent mij nu ewel kieken lees mij dan niet meer, goe verstaan of moet in chinees misschien, vorte dikke nekke

 4. Via de kas van slachtoffers van opzettelijke doding kan je een aanvraag indienen voor een schadevergoeding! In Belgie! maar daar moet je een avocaat voor nemen!
  Hebben we gedaan.

 5. Ons enige dochter is vermoord in Belgie, dader nooit gevonden!
  Wij moesten eerst een avocaat nemen voor inzage het dossier
  Ons werd dan gezegd dat via de familiale verz. ook konden de kosten laten betalen als we
  een clausule hadden van tussenkomst bij een delict!
  Dus je staat daar dan, niks dat we wisten, wat moeten we doen?? wij hadden dat gelukkig en de avocaat is betaald toen door de Familiale verz. Via het fonds van slachtoffers konden we toen een vergoeding verkrijgen! dat moest via de avocaat gebeuren! wij hebben voor ons dochter toen 25000€
  gekregen! Wij wilden dat eerst niet! je krijgt je kind er niet mee terug he!
  Dat is ondertussen al 24j geleden en nu na jaren kregen we van de familiale toen een brief dat de dader ooit zou gevonden worden, dat ze niet meer betalen! Voila! je betaald jaren die verz en wij hebben toen gezegd , als er ooit een dader zou gevonden worden?? we ons niet lieten bijstaan door een avocaat he! je verliest je kind en dan nog gaan betalen??

  1. Jammer genoeg wordt er dikwijls van iemands leed financieel geprofiteerd.
   Hoop voor jullie dat de dader ooit gevonden wordt, want dit kan toch niet ongestraft blijven.
   Hoop doet leven ! Veel sterkte

 6. Het is nobel en ethisch juist dat de Spaanse regering een schadeloos regeling treft aan de slachtoffers.
  Je kunt ervan verzekerd zijn dat de nabestaanden van de moordenaars ook hun rechten hierop gaan claimen. Want deze lieden hebben geen moraal.
  Het past in de ideologie om de “ongelovigen” in hun begrip zo veel mogelijk te benadelen. Dus plukken waar en wat mogelijk is.
  Ik hoop dat de verantwoordelijken hier terughoudend in zijn.
  Maar ja, …….. in deze dolgedraaide ‘democratie’ zie ik het er nog van komen dat ook hun vraag naar financiële bijdrage gehonoreerd wordt door een (on-)deskundig ambtenaar.
  Jozef

 7. Keurig dat ze dit voor de slachtoffers of hun nabestaanden doen. Kan Nederland nog iets van leren!

  1. Doen ze in Nederland dan niets voor slachtoffers?
   Weet het niet he daarom ook die vraag.

   1. De nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 zijn verwezen naar letselschade advocaten, die 2 jaar nodig hadden om tot een akkoord te komen met Malysia Airlines. Deze maatschappij stond op dat moment al op omvallen, dus het zal wel geen vetpot zijn geweest. Maar als nebestaanden heb je direct al te maken met veel kosten en verdriet en dan helpt een snelle financiële tegemoetkoming een beetje.
    Zie ook rtlnieuws.nl/nederland/akkoord-over-schadevergoedingen-nabestaanden-mh17

    1. Jan en CRJW, bedankt voor jullie antwoorden, ik wist niet dat het zo gelopen was met deze slachtoffers, heel jammer voor hen

  2. Nederland hanteert de regel ‘zoek het zelf maar uit” of ze komen met een paar tientjes over de brug.

  1. iemand verliezen is onbetaalbaar en doet ongelooflijk veel pijn en verdriet
   hier is geld een welgekomen hulpmiddel voor alle slachtoffers
   om bv iemand te repatriëren die overleden is kost dit naar t schijnt heel veel geld
   om nog maar te zwijgen over de hoge ziekenhuis facturen
   weet niet hoe dit allemaal in zijn werk zal gaan maar tis te hopen dat de mensen dit allemaal niet moeten betalen, dat de regering ze niet in de steek laat.

  1. da weet ik niet he Willy, is het in Belgenland da je bedoeld?
   als het daar is moeten de slachtoffers niet veel verwachten zeker?

    1. Als we alles moeten geloven wat ze schrijven zouden de nabestaanden recht hebben op een bepaalde som geld maar eerst zien en dan geloven want al da beloven…maar we blijven optimistisch….we zien of horen het wel.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken