skip to Main Content
KLM-piloten dreigen met staking in september (2019)
KLM

KLM-piloten dreigen met staking in september (2019)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

KLM-piloten dreigen met staking in september

KLM

MADRID – Stakingen bij piloten vinden niet alleen plaats bij de low cost vliegmaatschappijen zoals Ryanair of bij Transavia maar ook bij andere maatschappijen. De piloten van de KLM dreigen nu ook met stakingen omdat de werkdruk te hoog zou zijn. De vakbond kan het niet eens worden met de KLM over een verandering van de cao en het ultimatum wat de vakbond gesteld heeft is verstreken.

Volgens de vakbond VNV is het niet pluis bij de KLM aangezien de piloten al acht maanden zonder cao zitten en er al meer dan een jaar gesproken wordt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst maar die er maar niet lijkt te komen. De vakbond had KLM een ultimatum gesteld wat inmiddels verstreken is waardoor volgens hen de deur openstaat om tot acties over te gaan, waaronder staken.

Als er een staking van KLM-piloten komt, dan zal dat niet voor de laatste week van september zijn. Dat er een staking komt is nog niet zeker en ligt volgens de vakbond helemaal aan de houding van KLM. er ligt op tafel een eind aanbod wat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij zo kan tekenen maar deze houdt zich aan een ander voorstel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Alle jaloerse schreeuwers hieronder: het conflict gaat totaal niet over het salaris, maar over het stelselmatig niet nakomen van harde cao afspraken uit de afgelopen cao! In deze cao is 12% aan arbeidsvoorwaarden ingeleverd toen het inderdtijd slecht ging met het bedrijf. De paar hele kleine, piepkleine , plusjes voor de vliegers zijn tot op de dag van vandaag niet geleverd door de directie. Hoe zou u het vinden als uw eigen directeur zo met u omgaat?
  Overigens is er een bemiddelaar aangesteld, die 2 weken de tijd heeft om dit conflict te beslechten.
  Hou dus a.u.b eens op met allerlei onwaarheden te roepen .

 2. Wat een stelletje graaiers .2×10 uur vliegen in een week en de volgende week weer vrij.En tussenoord lekker uitrusten in 4/5 sterren hotels.
  Valt mij nog mee dat ze geen plaspauze van 15 minuten per 2 uur vliegen eisen

 3. Geef ze een salarisverhoging van circa 20% dan is het meteen over met KLM dus zijn ze direct werkeloos en kunnen ze lekker naar huis Het zijn allemaal geldwolven.
  Ik snap niet dat die vliegers zich laten opjutten door zo’n linkse club als de FNV..

  1. Piloten KLM zijn de beste betaalde vliegers in Europa’ – toch dreigen acties om betere arbeidsvoorwaarden
   Binnenland23 augustus 2018 Telegraaf
   KLM-PILOTEN BEST BETAALDE VLIEGERS TER WERELD
   Uitblinkers in salaris

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by