skip to Main Content

Spaanse voetballers dreigen met staking vanwege competitieduels in de VS

Gaan de Spaanse LaLiga voetballers staken?

20 Minutos

VOETBAL – Het nieuws van de Spaanse LaLiga voetbalcompetitie dat diverse competitieduels gespeeld gaan worden in de Verenigde Staten is slecht gevallen bij de voetballers en voetbalclubs in Spanje. Als de LaLiga competitie niet ratificeert en het Amerikaanse avontuur opgeeft dan is er een kans dat de Spaanse voetballers gaan staken.

Op woensdag hebben de vakbond van de voetballers en de aanvoerders van de Spaanse voetbalteams van de Primera División in de la Liga competitie een bijeenkomst gehad. Daaruit is gebleken dat men zeer ontevreden en kwaad is over de eenzijdige beslissing van de LaLiga competitie om diverse wedstrijden per seizoen de komende 15 jaar in de Verenigde Staten te spelen.

Men is het erover eens dat het belachelijk zou zijn als er Spaanse competitiewedstrijden gespeeld worden in het buitenland en dan ook nog eens ver weg in een ander continent, in dit geval Noord Amerika.

Als de La Liga doorgaat met deze plannen zullen er maatregelen komen waarbij er ook gesproken werd over stakingen. Dat zou dus inhouden dat er wedstrijden niet gespeeld zouden worden in de Primera División van de LaLiga competitie.

De bedoeling van de LaLiga is dat er een of meerdere wedstrijden van de Spaanse competitie gespeeld gaan worden in de Verenigde Staten en/of Canada. Daarbij wordt niet uitgesloten dat er dit voetbalseizoen al een wedstrijd van Real Madrid of FC Barcelona in de VS en/of Canada gespeeld gaat worden.

Het idee van de LaLiga is om het Spaanse voetbal internationaler te maken en meer voetbal zieltjes te winnen in de Verenigde Staten en Canada. Volgens de LaLiga baas Javier Tebas hoeven voetbalfans in Spanje zich geen zorgen te maken want het gaat om “slechts” een of twee wedstrijden per seizoen waaronder nooit de El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Hoera, laat ze maar gaan staken, wat een zegen. Kom op zeg, wie kijkt er nog naar dit debiele spelletje…..

  1. Inderdaad. Zooitje miljonairs die tegen een balletje lopen trappen.
   Transferbedragen van € 100.000.000 😲 Kan dat geld niet aan betere doelen besteed worden? Overheden hadden al lang in moeten grijpen.
   Wat mij betreft kunnen ze staken totdat de dood erop volgt! Who cares 👍

 2. Vind dit een ontzettend stom plan van van de primera division en la liga. Het is DE spaanse competitie en niet de spaans – Amerikaanse competitie. Goed plan van de voetballers, wordt door ons en vele met ons gesteund. Zet hem op jongens en help het stompzinnige plan om zeep.

  1. Natuurlijk draait alles weer om geld. Een goed werkgever hoort het plan eerst aan de spelers voor te leggen. Zeer hebzuchterig!

  2. Helemaal mee eens. Totaal onzinnig plan, ongetwijfeld door geld gedreven. Voetbal is van de supporters en niet van de managers!

 3. Ik kan me volledig vinden in dit protest van de spelers. Enkele jaren terug is een dergelijk initiatief ook in the Premier Leaque op het njet van de spelers gebotst. Het is tof voor die beide competities dat ze zo’n uitstraling wereldwijd hebben maar een club hoort haar supporters toe die via hun seizoenkaart hun elftal wensen te zien spelen. En zeker tegen de zgz sterkere elftallen.

 4. Het wordt tijd dat de competitie snel een andere naam krijgt. Competitiewedstrijden in de VS. Idioten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken