Steeds meer ongevallen bij rotondes in Spanje

Steeds meer ongevallen bij rotondes in Spanje
Beeld: 123rf

Steeds meer ongevallen bij rotondes in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens een recent onderzoek van de European motorists Associates (AEA) gebeuren er steeds meer ongevallen bij rotondes in Spanje. In de periode 2015-2019 hebben er in Spanje 45.153 ongevallen plaatsgevonden met 317 overledenen en 58.581 gewonden.

De ongevallen bij rotondes binnen de bebouwde kom zijn in deze periode met 28 procent toegenomen terwijl de ongevallen bij rotondes buiten de bebouwde kom met 11 procent zijn gedaald. Ook het aantal ongevallen bij alle kruispunten (inclusief rotondes) is tussen afgenomen van 41,3 procent in 2015 naar 39,7 procent in 2019.

Het goede nieuws is dat ondanks een stijging van ongevallen bij rotondes het aantal overledenen tussen 2015 en 2019 is gedaald met 15 procent terwijl het aantal gewonden met 0,78 procent is gestegen.

Maar hoeveel rotondes zijn er in Spanje? Het exacte aantal is niet te vinden want er zijn waarschijnlijk ontelbaar veel kleine en grote rotondes te vinden in Spanje waarbij er gesproken wordt over circa 80.000 rotondes in Spanje. Bij statista.es heeft men in oktober 2020 gekeken naar rotondes in verschillende Europese landen. Daaruit bleek dat Frankrijk de meeste rotondes heeft met 967 rotondes per miljoen inwoners terwijl Spanje op een tweede plaats staat met 591 rotondes per miljoen inwoners. België staat met 423 rotondes per miljoen inwoners hoger op de lijst dan Nederland waar dat aantal 321 is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.