Search
menu
Search

Video gemaakt met drone laat door bosbrand getroffen gebied aan de Costa Blanca zien

Video gemaakt met drone laat door bosbrand getroffen gebied aan de Costa Blanca zien
Beeld: Europa Press

Video gemaakt met drone laat door bosbrand getroffen gebied aan de Costa Blanca zien

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De grote natuur- en bosbrand in de Marina Alta streek aan de Costa Blanca in de provincie Alicante is voorbij. De duizenden geëvacueerde inwoners van tientallen dorpen zijn weer teruggekeerd naar hun huizen maar wat ze in hun omgeving aantreffen is wat onderstaande video laat zien.

De natuur- en bosbrand in de Vall d’Ebo is voorbij. Het is, mede dankzij regen en hagel, de brandweer gelukt om het vuur te doven. Helaas kon men niet voorkomen dat 12.150 hectare natuur werd verwoest en een compleet verbrand landschap achterliet.

In de Vall d’Ebo is 24% van het grondgebied verwoest door het vuur terwijl dat 19% is in de Vall d’Alcalà. Maar ook diverse gemeenten zijn een deel van het grondgebied kwijtgeraakt zoals Castell de Castells (11,8%), Vall de Gallinera (11,5%), Tollos (10,6%) en Pego (6,7%). In totaal zijn er 24 dorpen in 15 gemeenten die getroffen zijn door de vlammenzee.

In de Marina Alta streek gaat het om:, Vall de Gallinera (met als kernen Benialí, Benirrama, Benissivà, Benitaia en La Carroja); Vall d’Alcalà (Alcalà de la Jovada en Beniaia); Vall d’Ebo, Pego, Castell de Castells, l’Atzúvia, de Vall de Laguar (Benimaurell, Fleix en Campell), Orba, Tormos en Sagra.In de Comtat streek gaat het om: Tollos, Planes (en Margarida), Famorca, Fageca, Benimassot en Balones.

Het zal volgens experts tientallen jaren duren voordat de getroffen gebieden weer bloeien zoals voor de grote natuur- en bosbrand. De Spaanse overheid heeft het getroffen gebied tot rampgebied verklaard, net zoals alle door bosbranden getroffen gebieden in Spanje. Voor de meer dan 27 duizend getroffen bewoners en bedrijven betekent dat schadevergoedingen tot 15.000 euro wat echter in veel gevallen niet toereikend is om de schade te betalen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?