skip to Main Content
Aardbeving van 2,9 op Richter schaal nabij Granada

Aardbeving van 2,9 op Richter schaal nabij Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beving18aGRANADA – De regio Granada heeft weer eens te maken gehad met een aardbeving, dit keer een met een kracht van 2,9 op de schaal van Richter op slechts 18 kilometer van de stad Granada verwijdert. Het epicentrum van deze nieuwe beving had als plaats Chauchina waar om 22:30 uur donderdagavond alles even begon te rammelen.

De aardbeving van Chauchina had een kracht van 2,9 op de schaal van Richter en vond plaats op zo’n 12 kilometer diepte. De aardbeving werd gevoeld in de nabij gelegen dorpen zoals Atarfe, Albolote, Macarena en Santa Fe maar ook in de hoofdstad van de regio Granada. Op het moment van schrijven waren er geen meldingen binnengekomen van schade of gewonden.

Het gebeurt wel vaker dat er aardbevingen voorkomen in de provincie Granada en dagelijks zijn er diverse bevingen in heel Spanje te voelen. Meestal komen deze niet boven de 2,3 op de schaal van Richter uit en wordt er geen melding van gedaan.

Afgelopen nacht vond er tevens een aardbeving plaats van 3,4 op de schaal van Richter in de Atlantische Oceaan tussen het Afrikaanse vaste land en de Canarische Eilanden in. Deze beving vond echter plaats op 63 kilometer diepte waardoor er geen enkel gevaar was voor een tsunami, iets wat nog wel eens wil gebeuren als een aardbeving onder het zeeoppervlak haar oorsprong heeft – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by