Meer dan 16.000 medicijnen goedkoper in Spanje (2020)

Meer dan 16.000 medicijnen goedkoper in Spanje
Beeld: 123rf

Meer dan 16.000 medicijnen goedkoper in Spanje (2020)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid (Sanidad) heeft de prijzen van meer dan 16.000 medicijnen die bij de apotheken te koop zijn en in ziekenhuizen gebruikt worden in prijs verlaagd. Onder de in prijs verlaagde medicijnen bevinden zich ook enkele zeer populaire zoals Ibuprofen en Omeprazol waarbij sommige medicijnen tot wel 1,50 euro goedkoper zijn geworden. 

Personen die in Spanje regelmatig medicijnen dienen in te nemen kunnen dat vanaf nu in sommige gevallen goedkoper doen. In totaal gaat het om een besparing van 118 miljoen euro waarvan 79 miljoen in ziekenhuizen, 39 miljoen bij apotheken en meer dan 5 miljoen euro direct bij de consumenten.

De verkoopprijzen zullen echter niet meteen gaan veranderen aangezien sinds afgelopen vrijdag de farmaceutische industrie en producenten zich aan moeten passen aan de nieuwe verkoopprijzen maar ze daar 20 dagen de tijd voor hebben gekregen. Vanaf 1 november zullen de medicijnen met lagere prijzen te koop zijn.

Voorbeelden

Hieronder plaatsen we slechts enkele voorbeelden van bekende en veelgebruikte medicijnen die in prijs verlaagd worden. De complete lijst van de 16.454 medicijnen is HIER te downloaden (PDF). Het gaat om 13.469 medicijnen die bij apotheken te vinden zijn en om 2.985 medicijnen die in ziekenhuizen gebruikt worden.

  • Paracetamol: Een doosje met 20 pillen van 1 gram daalt in prijs van 1,90 naar 1,22 euro.
  • Ventolin: Een doosje met 30 pillen van 4 mg daalt in prijs van 2,81 euro naar 2,12 euro, 0,69 euro minder dus.
  • Ibuprofen: Een doosje met 20 pillen van 400 mg daalt in prijs van 1,97 euro naar ongeveer 1,00 euro, bijna de helft dus.
  • Amoxicilline: Een doosje van 30 pillen van 100 mg daalt in prijs van 6,80 euro naar 5,70 euro.
  • Omeprazol: Een doosje van 28 pillen/capsules van 20 mg daalt in prijs van 3,90 euro naar 2,42 euro, bijna 1,50 euro minder.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.