Catalonië waarschuwt voor overstromingen door hevige regenval

Catalonië waarschuwt voor overstromingen door hevige regenval
Beeld: 123rf

Catalonië waarschuwt voor overstromingen door hevige regenval

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Catalonië waarschuwt voor mogelijke overstromingen gezien de hevige regenval die tot en met donderdag verwacht wordt. De dienst voor bescherming van de bevolking van de regering evalueert de aankomende regen, de hevige zee en wind, en nam de beslissing de bevolking te waarschuwen. 

Op woensdag bleef het weer nog de hele dag instabiel. De regenval concentreerde zich de afgelopen dagen vooral aan de kust, bij Tarragona en aan de voet van de Pyreneeën, maar trekt nu ook door naar de zuidelijke delen van de regio. De koude luchtstroom die Valencia teisterde, trekt nu door naar de Montsia en de Baix Ebre, waar men waarschuwt voor zware weersomstandigheden. 

De eerste regenbuien waren van gematigde kracht en vielen boven de Ebro rond het ochtendgloren, met maxima tot 39 mm in het Illa de Buda, 14 mm in L’aldea en 13 mm in Amposta. Later op de ochtend viel een pak meer regen. In het meteorologisch station van Els Alfacs viel 30,8 liter water op slechts een half uur tijd.  Die regio werd trouwens al hevig geplaagd de afgelopen weken, met heel wat materiële schade tot gevolg.

Wie de evolutie van de regenbuien wil volgen, kan dat doen via de radar van Meteocat . De meteorologische dienst zorgt daar voor een constante actualisatie van alle informatie uit de Catalaanse meetstations.

De aankomst van de meteorologische herfst om 21u21 vanavond brengt ook een daling in de temperaturen mee. Dat zal in grote delen van Catalonië voelbaar zijn en een tijdje aanhouden. Voor grote delen van Spanje komt dat na een hete, soms door bosbranden geteisterde zomer als een welkome afwisseling.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.