Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD, ORANJE en GROEN voor Spanje (23 sept)

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD, ORANJE en GROEN voor Spanje (23 sept)
Beeld: ECDC 23 september

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD, ORANJE en GROEN voor Spanje (23 sept)

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

LET OP: De kleurenkaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) is NIET hetzelfde als de kleurenkaart wat betreft de reisadviezen in Nederland. Terwijl de ECDC-kaart van Europa Spanje op ROOD en DONKERROOD heeft geplaatst, heeft Nederland Spanje op dinsdag 27 juli de kleur GEEL gegeven voor het reisadvies.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 23 september de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 23 september 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Geen enkele regio in Spanje heeft nog de kleur DONKERROOD en de volgende regio’s hebben de kleur ROOD: Valencia regio, Murcia regio, Aragón, Castilla-La Mancha, Cantabrië, Baskenland en Andalusië.

De volgende regio’s van Spanje hebben de ORANJE kleur: Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma), Navarra, La Rioja, Galicië, Extremadura, Catalonië, Castilië en León, Madrid regio en de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera).

De volgende regio heeft de kleur GROEN: Asturië

Beeld: ECDC 23 september

Nederland

Op de kaart is Nederland nu ROOD en ORANJE gekleurd. Negen van de twaalf provincies hebben de ORANJE kleur gekregen en alleen Friesland, Zuid-Holland en Flevoland blijven op ROOD. Nederland heeft op dinsdag 27 juli de reisadviezen aangepast en alle EU-landen de kleur GEEL of GROEN gegeven waarmee Nederland dus afwijkt van de ECDC-kaart met kleuren. Spanje heeft de kleur GEEL (in plaats van ORANJE zoals voorheen).

België

Het Waals Gewest heeft nog steeds de kleur ROOD terwijl het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de kleur DONKERROOD heeft. Het Vlaams Gewest heeft al op 16 september de kleur ORANJE gekregen. België kijkt in principe elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes die ze van het ECDC op donderdag hebben gekregen. Groene en oranje wijzigingen worden daarna vanaf maandag ingevoerd en als een gebied/regio of land naar rood verandert, wordt dat op woensdag ingevoerd. Soms wijkt men in België daar vanaf en worden wijzigingen al op vrijdag aangegeven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.