Search
menu
Search

HEMA sluit in de loop van 2022 alle winkels in Spanje

HEMA sluit in de loop van 2022 alle winkels in Spanje
Beeld: Hema.net

HEMA sluit in de loop van 2022 alle winkels in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De HEMA gaat alle winkels in Spanje sluiten. Op dit moment zijn er negen HEMA-vestigingen te vinden in Madrid en Barcelona. HEMA wil zich met de sluitingen in Spanje, waar eerder nog sprake was van grootse uitbreidingsplannen, focussen op de kernmarkten en daar hoort Spanje niet bij.

Sinds het jaar 2014 is de Nederlandse HEMA met eigen winkels te vinden in de Spaanse steden Madrid en Barcelona. Alhoewel de HEMA in Spanje al meerdere keren had aangegeven flink te willen uitbreiden met nieuwe winkels in het land, zijn er tot op de dag vandaag alleen nog winkels te vinden in Madrid met vijf vestigingen en Barcelona met vier winkels.

De nieuwe CEO van HEMA zegt dat het jammer is dat het bedrijf tot de conclusie moet komen dat de winkelketen in Spanje geen leidende marktpositie heeft kunnen opbouwen. 

HEMA evalueert het gehele landenportfolio om zich te kunnen concentreren op een beperkt aantal landen en daar hoort Spanje niet meer bij. Het is nog niet duidelijk wanneer de HEMA-winkels in Spanje hun deuren sluiten maar dat moet in de loop van 2022 gebeuren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?