HEMA sluit in de loop van 2022 alle winkels in Spanje

HEMA sluit in de loop van 2022 alle winkels in Spanje
Beeld: Hema.net

HEMA sluit in de loop van 2022 alle winkels in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De HEMA gaat alle winkels in Spanje sluiten. Op dit moment zijn er negen HEMA-vestigingen te vinden in Madrid en Barcelona. HEMA wil zich met de sluitingen in Spanje, waar eerder nog sprake was van grootse uitbreidingsplannen, focussen op de kernmarkten en daar hoort Spanje niet bij.

Sinds het jaar 2014 is de Nederlandse HEMA met eigen winkels te vinden in de Spaanse steden Madrid en Barcelona. Alhoewel de HEMA in Spanje al meerdere keren had aangegeven flink te willen uitbreiden met nieuwe winkels in het land, zijn er tot op de dag vandaag alleen nog winkels te vinden in Madrid met vijf vestigingen en Barcelona met vier winkels.

De nieuwe CEO van HEMA zegt dat het jammer is dat het bedrijf tot de conclusie moet komen dat de winkelketen in Spanje geen leidende marktpositie heeft kunnen opbouwen. 

HEMA evalueert het gehele landenportfolio om zich te kunnen concentreren op een beperkt aantal landen en daar hoort Spanje niet meer bij. Het is nog niet duidelijk wanneer de HEMA-winkels in Spanje hun deuren sluiten maar dat moet in de loop van 2022 gebeuren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.