Het in een grot verscholen dorp Porís de Candelaria op het eiland La Palma

Het in een grot verscholen dorp Porís de Candelaria op het eiland La Palma
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Het Canarische eiland La Palma is niet het grootste en/of bekendste eiland van de Spaanse archipel in de Atlantische Oceaan maar het is ongetwijfeld een van de mooiere eilanden. Omdat La Palma nog niet te maken heeft met het massatoerisme zoals Tenerife of Gran Canaria zijn er nog steeds verscholen paradijselijke of sprookjesachtige plaatsen te vinden zoals het dorpje Porís de Candelaria.

La Palma is een van de acht Canarische Eilanden en behoort samen met El Hierro en La Gomera bij het grote moeder eiland Tenerife waarmee deze vier eilanden een van de twee Canarische provincies vormen (de andere provincie wordt gevormd door Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en La Graciosa). 

La Palma wordt ook wel ‘La Isla Bonita’ genoemd omdat het eiland de bezoeker veel te bieden heeft waaronder een prachtig vulkanisch landschap, groene bossen, prachtige vergezichten, sterren kijken etc.

Bezoekers die naar La Palma komen zijn over het algemeen geen strandtoeristen maar avonturiers, wandelaars en ontdekkingsreizigers. En het dorp Porís de Candelaria moet zeker op de ‘to do list’ staan als je het eiland bezoekt.

Porís de Candelaria is een dorpje met kleine sprookjesachtige huizen die gebouwd zijn in de schaduw van de hoge rotsen, half in en half buiten een grot en aan de rand van het water van de Atlantische Oceaan. Veel bezoekers vragen zich dan ook af wat het dorp is: is het een vissersdorp, zijn het grotwoningen of een van de vele baaien maar zonder een zandstrand.

Porís de Candelaria (ook wel eens Proís de Candeleria genoemd) hoort bij de gemeente Tijarafe en is eigenlijk alles wat we zojuist geschreven hebben. Porís de Candelaria kan bereikt worden over zee maar de meeste mensen bereiken het dorp al wandelend over een mooi aangelegd wandelpad, al is het ook mogelijk om met de huurauto dichtbij het dorpje te komen.

Om er met de auto te komen moet je tot aan Tijarafe rijden en daarna de LP-1 weg nemen (let op want het is een bochtige en smalle weg) om uiteindelijk bij de twee parkeerplaatsen te komen. Een GPS is makkelijk want er staat geen bewegwijzering. Het dorpje zelf is na een wandeling van ongeveer 500 meter (5 minuten) vanaf de parkeerplaats te bereiken. 

Als je er al wandelend naar toe wilt gaan dan moet je een van de duizenden wandelpaden op La Palma nemen, in dit geval de PR PL 12.2. Het is een 10,3 km lange wandeling (retour) van ongeveer 4 uur en een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Als je het dorpje met de boot wilt bereiken dan vertrek je uit de haven van Tazacorte met een van de excursies. Als je geluk hebt kun je op de heen en/of terugreis ook walvissen en dolfijnen zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.