Search
menu
Search

Spaanse post Correos gaat 1.500 geldautomaten installeren

Spaanse post Correos gaat 1.500 geldautomaten installeren
Beeld: Correos.es

Spaanse post Correos gaat 1.500 geldautomaten installeren

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse post Correos gaat de komende drie jaar 1.500 geldautomaten installeren bij eigen postkantoren.daarvan komen 300 in dorpen op het platteland met tussen de 500 en 3.000 inwoners waar geen bankkantoren en/of geldautomaten meer te vinden zijn.

Het plan van Correos is om deze 1.500 geldautomaten te installeren op plaatsen van alle autonome regio’s en verdeeld over de verschillende provincies aan de hand van de behoeften voor geldautomaten.

De geldautomaten worden geïnstalleerd in gevels die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor de klanten of in de inkomhallen van de postkantoren tijdens de  openingsuren.

Om deze implementatie het hoofd te bieden, zal Correos via een aanbesteding de leverancier selecteren die verantwoordelijk zal zijn voor het faciliteren en installeren van de geldautomaten op de door het postbedrijf gekozen locaties.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen zich tot 2 oktober melden bij Correos waarna het postbedrijf in 2022 al wil beginnen met het plaatsen van een deel van de 1.500 geldautomaten die in eerste instantie gedurende vijf jaar beheerd worden door het winnende aanbestedingsbedrijf. 

Op deze manier breidt Correos het project dat in maart 2021 begon en bijna voltooid is, uit met het installeren van 109 geldautomaten in postkantoren in heel Spanje, dat vervolgens werd uitgebreid tot 20 steden met minder dan 3.000 inwoners zonder bankkantoren dus zonder geldautomaten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?