skip to Main Content
Opvarenden van bij Canarische Eilanden neergestorte legerhelikopter gered

Opvarenden van bij Canarische Eilanden neergestorte legerhelikopter gered

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

helikopter5aCANARIAS – Na een intensieve zoekactie wist de kustwacht samen met de militairen de drie opvarenden van een neergestorte helikopter uit de zee te redden. De legerhelikopter stortte donderdag in de Atlantische Oceaan neer toen deze op weg was van Senegal naar de Spaanse eilandengroep. De helikopter stortte door nog onbekende oorzaak neer.

De Spaanse legerhelikopter stortte op zo’n 500 kilometer van de Canarische Eilanden in de zee nadat deze eerder in Mauritanië nog geland was om te tanken. Schijnbaar had de helikopter tijdens de vlucht naar Gran Canaria te maken met een technische storing waarna de helikopter in de zee stortte. Meteen werd een grote zoekactie op touw gezet met als resultaat dat de drie inzittenden gered konden worden.

Het gaat om een AS332 helikopter van de legerbrigade gevestigd op Gran Canaria. De helikopter en haar bemanning worden veel gebruikt voor het zoeken naar onder andere vluchtelingen en wordt ingezet bij het helpen van schepen in nood.

Nadat de helikopter van de radar verdween werden meteen meerdere vliegtuigen naar de plaats van het ongeval gestuurd en werd het wrak van de helikopter al drijvend in het water aangetroffen. Naast de helikopter dreef ook een reddingsboot en werden vuurpijlen afgeschoten. Niet veel later con uiteindelijk een andere helikopter de militairen uit het water redden. Een van de militairen was in 2014 ook al een overlevende van een soortgelijk ongeval – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken