skip to Main Content
Een dode en veel wateroverlast in Andalusië na hevige regenbuien

Een dode en veel wateroverlast in Andalusië na hevige regenbuien

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

regenSEVILLA – Zoals iedereen wel weet die in Spanje woont of daar wel eens een regenbui heeft meegemaakt, kan het goed tekeer gaan en lijkt het er soms op of er een orkaan langskomt. Dat laatste is weliswaar niet het geval maar wel dat er enorm veel regen is gevallen dit weekend in het zuiden van Spanje. Zo erg dat er straten, tunnels, garages, parkings, winkels en huizen onderliepen met water en dat er een persoon is overleden als gevolg van het hoogstaande water.

Andalusië is dit weekend getroffen door de broodnodige regen maar dan wel meteen goed. In totaal hebben de hulpdiensten alleen op zaterdag meer dan 500 oproepen ontvangen vanwege de zware regenval en de consequenties daarvan. De provincie Sevilla is daarbij het meest getroffen en in het bijzonder het gehucht Dos Hermanas werd zwaar getroffen door hoog water als gevolg van de regenval. Hierbij is ook een 65-jarige man om het leven gekomen toen hij uit zijn auto probeerde te komen nadat hij verrast werd door het wassende water. 15 meter van zijn auto vandaan werd het lichaam van de inwoner van Dos Hermanas gevonden.

In de provincie Sevilla was niet alleen Dos Hermanas zwaar getroffen door de regen maar ook plaatsen als Alcalá de Guadaira, Alcalá del Río, La Algaba, Benacazón, Brenes, Carmona, Carrión de los Céspedes, Coria del Río, Gelves, Guillena, Huevar del Aljarafe, Isla Mayor, Mairena del Alcor, Mairena del Aljarafe, Olivares, La Puebla del Río, La Rinconada, Salteras, San Juan de Aznalfarache, Santiponce en de stad Sevilla.

Op veel plaatsen in Andalusië stonden straten blank, liepen tunnels vol, raakten garages en parkings gevuld, vielen muren om, en kwamen automobilisten vast te zitten in de enorme watermassa. De brandweer en andere reddingsmedewerkers hadden dan ook hun handen vol met de werkzaamheden. Sommige straten en wegen zijn afgesloten voor het verkeer omdat het of onmogelijk is daar te rijden vanwege de hoeveelheid water of omdat er zoveel rotzooi op straat ligt of zelfs delen van de weg zijn weggeslagen dat het onveilig is daar te rijden.

Ook voor zondag staat er veel regen op het weer programma, niet alleen in Andalusië maar ook in andere delen van het land zoals in deze weersvoorspelling van vrijdag te lezen was – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken