skip to Main Content
Nederlandse winkels in Spanje
Freepik

Nederlandse winkels in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Normaal gesproken zegt men altijd dat een buitenlander die zich in een ander land gaat vestigen zich aan de gewoontes en gebruiken van dat land moet aanpassen. In de meeste gevallen (maar lang niet alle) gebeurt dat ook en passen de Nederlanders zich aan het leven in Spanje aan. Maar er zijn van die momenten dat je even geen zin hebt in het Spaanse eten of de Spaanse producten en dat je voor even terug wilt naar dat oude vertrouwde thuisland. Gelukkig zijn er diverse winkels in Spanje die Nederlandse producten aanbieden. Hierbij een kort overzicht.

Wonen en leven in Spanje kan in principe pas echt als je jezelf aanpast aan de cultuur en gewoontes van het land. Dat wil dus zeggen, rekening houden met sluitingstijden van winkels en kantoren, het pas laat eten, tussen de middag de warme maaltijd nuttigen, Spaanse televisie kijken en naar de Spaanse winkels gaan. Soms heb je echter net even zin in iets Nederlands zoals krentenbollen, ontbijtkoek, stroopwafels, frikandellen, etc. of producten die uit Nederland komen. Gelukkig zijn er diverse winkels in Spanje waar je terecht kunt voor Nederlandse producten.

Hema

Zoals inmiddels bekend is de HEMA sinds 2014 in Spanje actief en heeft het Nederlandse concern inmiddels 4 winkels. In Madrid heeft de HEMA op 1 april 2014 de eerste Spaanse vestiging geopend in de Calle Fuencarral 140. Daarna volgden er nog drie winkels in Madrid, te weten in de Calle de Orense 15, de Calle del Conde de Peñalver 12 en de Calle Carmen 20 (geopend in december 2016). In juni 2016 werd de eerste HEMA vestiging in Barcelona geopend en is dat meteen de grootste winkel van de HEMA geworden in Spanje. Gezien het feit dat er in Barcelona en langs de Costa’s veel Nederlanders wonen, is de HEMA in de Calle de Portferissa 16 een groot succes.

In principe heeft de HEMA geen winkels in Spanje geopend om aan de Nederlandse wensen te voldoen en richt het bedrijf haar pijlen op de Spanjaarden. Het feit dat de HEMA’s er echter zijn wil natuurlijk niet zeggen dat de Nederlanders er niet in grote getale naartoe gaan om hun eigen Nederlandse producten te kopen. De HEMA in Spanje heeft inmiddels gezien dat de formule een succes is en is van plan om meer vestigingen te gaan openen. Waar deze dan moeten komen is nog niet bekend maar houdt SpanjeVandaag in de gaten voor het laatste HEMA in Spanje nieuws. Bezoek de website van de HEMA in Spanje.

Zeeman

Sinds september 2015 is de Zeeman ook in Spanje aanwezig. De eerste winkels werden dat jaar geopend in Figueres en Girona maar inmiddels zijn er 8 winkels te vinden in Catalonië. De winkels liggen in Girona in de Carrer Santa Eugenia 5 en Carrer de Salt 10, in Figueres in de Carrer Sant Llàtzer 60 en in Granollers in de Avinguda Sant Esteve 77.

Er zijn ook al twee Zeeman winkels te vinden in het centrum van Barcelona, te weten in de Carrer Bruc 111 en in de Carrer Concili de Trento 123. Daarnaast zijn er ook nog winkels in l’Hospitalet de Llobregat in de Carrer Anselm Clavé 10 en in Santa Coloma de Gramenet in de Avinguda de la Generalitat 24-28.

Ook de Zeeman wil verder gaan uitbreiden in Spanje en heeft voorlopig alleen haar aandacht gevestigd op de regio Catalonië maar ongetwijfeld zal de Zeeman ook naar andere regio’s in Spanje gaan uitbreiden. Recent (december 2016) was te lezen dat de Zeeman drie winkels wil openen in de Catalaanse stad Reus, op 10 kilometer afstand van kustplaatsen als Salou. Bezoek de website van de Zeeman in Spanje.

Nederlandse supermarkten

Naast de rasechte Nederlandse winkels HEMA en Zeeman zijn er ook veel winkels door particulieren geopend in Spanje, vooral supermarkten waar de Nederlandse etenswaren te krijgen zijn. Veel van deze supermarkten zijn te vinden in die gebieden waar ook veel Nederlanders wonen, zoals aan de Costa Brava, Costa Blanca en aan de Costa del Sol of op de eilanden zoals Gran Canaria en Mallorca. Hieronder een kort overzichtje van enkele Nederlandse supermarkten in Spanje. LET OP: Dit overzicht is bij lange na niet compleet dus als je nog tips hebt laat het ons weten.

SuperLekker (Barcelona)

In de Catalaanse hoofdstad Barcelona kunnen Nederlanders (en uiteraard Spanjaarden) terecht bij de supermarkt SuperLekker. Deze winkel is gelegen in de Calle Roger de Llúria 53 in hartje Barcelona. Klanten kunnen hier terecht voor zo’n beetje alle Nederlandse supermarktproducten die daarnaast ook opgestuurd kunnen worden waarbij je online kunt winkelen, wel zo makkelijk als je niet in Barcelona woont. Bezoek de website van SuperLekker.

De Hoek van Holland (Palma de Mallorca)

Voor de Nederlanders (en Belgen) die op de Balearen woonachtig zijn en dan met name het grootste eiland Mallorca is er in de hoofdstad Palma een supermarkt met Nederlandse producten. De Hoek van Holland is te vinden in de Carrer de Bover nummer 2 in Palma de Mallorca. Bezoek de website voor meer informatie en aanbiedingen.

SuperContent (Costa Blanca)

Gezien het feit dat er aan de Costa Blanca heel veel Nederlanders wonen, zullen er ongetwijfeld ook veel Nederlandse winkels te vinden zijn. We kaarten er hier even een (of eigenlijk drie) aan. De SuperContent kan gezien worden als de Jumbo supermarkt van Spanje waar zo’n beetje alle producten afkomstig zijn van de Jumbo en die naam dan ook dragen.

De SuperContent heeft drie vestigingen, te weten in de plaats L’Albir, in Pedreguer en in Calpe. De winkel in L’Albir (of Alfaz del Pi) is gelegen in de Carrer El-Albir 104, naast de McDonalds. De vestiging in Pedreguer droeg vroeger de naam De Hollandse Supermarkt maar dat is sinds mei van dit jaar veranderd naar de SuperContent en is te vinden in de Carrer de la Marroquineria 2. De winkel in Calpe kan gevonden worden in de Avenida Europa 7. Bezoek de website van SuperContent.

Attent Holandes (Costa del Sol)

Net zoals aan de Costa Blanca wonen er ook veel Nederlanders aan de Costa del Sol en omgeving en dus is het niet meer dan logisch dat er Nederlandse supermarkten te vinden zijn. Tot voor kort kon men op twee plaatsen terecht bij de Spar Holandes maar deze naam is veranderd naar Attent Holandes. Er zijn twee supermarkten te vinden, in Fuengirola en in San Pedro de Alcantara.

De vestiging in Fuengirola is te vinden in de Calle Alberto Fernandez s/n terwijl de winkel in San Pedro de Alcantara te vinden is in de Carretera de Ronda s/n in de Urbanización La Candela de la Quinta. Naast shoppen in de winkels zelf kunnen de boodschappen ook thuisbezorgd worden. Helaas lijkt het erop dat de website nog in aanbouw is en kan er nog niet online gekocht worden. Bezoek de website van Attent Holandes.

Het Kruideniertje (Costa del Sol)

Naast de Attent Holandes zijn er nog meer supermarkten aan de Costa del Sol zoals Het Kruideniertje in Torremolinos. Het kruideniertje bestaat alweer enkele jaartjes en is een oude bekende bij de Nederlandse inwoners in de omgeving. Naast de supermarkt gelegen in de Avenida Carlota Alessandri s/n in de wijk La Carihuela van Torremolinos, heeft het bedrijf ook een Nederlandse groothandel met de naam Holandalucia. Bekijk de website van Het Kruideniertje.

Inzendingen lezers

Zoals gevraagd in het artikel hebben diverse lezers van SpanjeVandaag ook tips gegeven van andere winkels zoals:

Super Monteys // Deze Nederlandse supermarkt is te vinden in de badplaats Rosas aan de Costa Brava. Bezoek de website voor meer informatie.

Super Costa Blanca // Gelegen in Orihuela Costa en ini Alfaz del Pi aan de Costa Blanca. Bezoek de website voor meer informatie.

Supermercado Diferente // Een supermarkt gelegen in de plaats Benijófar aan de Costa Blanca. Binnenkort via deze website ook een webwinkel.

Supermarkt Hollands Welvaren // Weliswaar niet de grootste supermarkt maar wel met een ruim aanbod gelegen in San Fulgencio/La Marina aan de Costa Blanca. Bezoek de website voor meer informatie.

Cocina Aventura // Een niet 100% Nederlandse supermarkt op Mallorca maar wel eentje met speciale producten, waaronder Nederlandse specialiteiten. Deze winkel is te vinden in Binissalem op het eiland Mallorca. Bezoek de website voor meer informatie.

FoodstoreAndaluz // Een winkel met Nederlandse producten in de kustplaats Nerja (Málaga). De boodschappen worden door heel Spanje (vaste land) versturud. Bezoek de website voor meer informatie.

Lidl en Aldi in Spanje

Ok, de Lidl en Aldi zijn van oorsprong niet Nederlands maar ze zijn wel erg populair bij de Nederlanders in Spanje. Gelukkig is er altijd wel een Lidl of Aldi in de buurt te vinden want er zijn er inmiddels honderden. Daarnaast bieden deze supermarkten regelmatig producten aan die ofwel Nederlands zijn of erg veel op Nederlandse producten lijken. Het is dus altijd verstandig om de websites van beide supermarkten in de gaten te houden voor de laatste aanbiedingen. Veel Nederlanders die op vakantie komen in Spanje bezoeken de Lidl of Aldi en denken dat de producten hetzelfde zijn als in Nederland. Helaas komen zij bedrogen uit aangezien de supermarkten in Spanje niets te maken hebben met die in Nederland. Bezoek de website van de ALDI en de LIDL.

Niet compleet dus … tips!

Uiteraard is deze lijst niet compleet en kan deze altijd aangevuld worden. Dus, heb je nog tips over Nederlandse winkels zoals supermarkten, kledingwinkels, etc. die in Spanje te vinden zijn, aarzel dan niet om dat of te mailen via ons contactformulier of hieronder te melden als reactie op dit artikel. Graag altijd met een link naar een website of Facebook pagina zodat we meer informatie kunnen vinden. – (Remco Stoffer)

PS Uiteraard zijn Belgische winkels en/of supermarkten ook welkom als aanvulling. Wij konden deze niet zo snel vinden maar ongetwijfeld zijn die er wel in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Sinds april 2016 is er een Hollandse supermarkt( supermercado Diferente) op Ibiza, in het plaatsje Santa Eulalia. Top!! Heerlijk om m’n hagelslag, pindakaas etc. hier op Ibiza te kunnen kopen voor hele redelijke prijzen!!

  2. Natuurlijk is er de Costa Dorado niet bij, er was eens een Nederlandse winkel in Salou maar weer weg, de reden de winkel was in het “hol van Pluto” op een uithoek van het centrum, in de toeristen wijk waar nu alles dicht is
    Zou wel goed zijn mocht er weer één winkel in Salou komen.

  3. Ach In elk land hebben ze de andere en bijzondere lekkere eetgewoonten even nu voor de Nederlanders de paella, lekker toch maar de Spanjaarden zijn weer gek op onze stroopwafels. Nee hoor ik gebruik gewoon de Spaanse levensmiddelen, behalve een ding waar ik mij sterk tegen verzet is die corruptie en fraude en wel door de iets meer doorgestudeerde Spanjaarden zoals advocaten en juristen. Schande zelfs Brussel EU spreekt dat Spanje het meest corrupte land van Europa is. Ik heb bewijzen dat zelfs de Haciënda corrupt is maar ik heb ook nog een appeltje te schillen met Arag Spanje als er iemand is die wil weten wat die allemaal doet, ik bedoel niet doet waar je voor betaald. Ik zou wel een anticorruptie forum willen opstarten of aan deelnemen als die er is in Spanje. Maar ik moet zeggen Nederland kan er ook wat van hoor, bekijk de lijst van corrupte advocaten en juristen maar eens in Nederland. Nee de gewone Spanjaard is goed en de cultuur ook.

  4. attend holandes heeft ook een vestiging in Torremolinos op de calle francia vroeger de hollandse winkel.En dan hebben we nog Super- RiJo in Algarrobo-Costa op de paseo Maritimo.
    En niet te vergeten de Hollandse slager in Torremolinos op tegenwoordig avenida Carlota Alessandri 87.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken