skip to Main Content
Ikea wacht nog steeds op de bouwvergunning voor de Tarragona vestiging

Ikea wacht nog steeds op de bouwvergunning voor de Tarragona vestiging

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Elke keer als er nieuws is over de toekomstige Ikea vestiging in de stad Tarragona is dat positief maar elke keer wordt de eerste steen niet gelegd. Ook nu weer is er nieuws bekend over de Ikea in Tarragona waarbij gemeld wordt dat de bouwvergunning, ondanks de vele toezeggingen van de gemeente, nog steeds niet binnen is. Het ligt echter niet aan Ikea Spanje want die heeft in principe alles al klaar om te beginnen maar het ligt aan de bouwproblemen van de woonwijk die naast de Ikea gebouwd gaat worden.

Dat de Ikea in Tarragona gaat komen is een feit en dat is uiteraard goed nieuws voor alle inwoners van het zuiden van de autonome deelstaat Catalonië. Men is echter al jaren bezig met de plannen en de ene aankondiging volgt op de andere maar er wordt nu nog steeds niet gebouwd. Dit jaar nog zou de eerste steen in augustus gelegd gaan worden zodat de Ikea volgend jaar augustus of september open zou kunnen gaan, dat is echter nog steeds niet gebeurd. In juni of juli zou Ikea de bouwvergunning krijgen van de gemeente Tarragona maar dat is nog steeds niet gelukt.

Het probleem ligt in dit geval niet bij de Ikea maar bij de bouwproblemen rondom de uit 1.200 woningen bestaande wijk die naast de Ikea gebouwd gaat worden. De bedoeling is dat dit samen met de bouw van de Ikea gaat gebeuren waarbij Ikea dus moet wachten met beginnen met bouwen totdat de constructie begint van de woningen. In die wijk moeten 4.000 mensen gaan wonen en inmiddels is bekend wie de bouwonderneming is geworden dus ook die zouden klaar moeten zijn voor de bouw.

Lokatie

Ikea zal ruim 22 miljoen euro gaan investeren in de nieuwe winkel die meteen wat betreft het winkeloppervlak ook de grootste van Spanje zal worden. Ikea zal de nieuwe winkel openen op het zogenaamde bouwperceel 10 in de wijk Campclar, naast de rotondes naar het Les Gavarres winkelgebied naast de T11 tussen Tarragona en Reus.

Bouwplannen

Uit de plannen is gebleken dat de Ikea uit drie verdiepingen zal bestaan, een garage/parking, de begane grond en een verdieping met een totale hoogte van 13,90 meter. Om een idee te hebben, dat is ongeveer de helft van de 29 meter hoge El Corte Inglés, het warenhuis dat enkele jaren werd geopend in Tarragona.

Het terrein van de Ikea beslaat 66.000 vierkante meter waarvan 26.194 vierkante meter bebouwd zal zijn en 19.001 vierkante meter de winkel zal beslaan. De rest is bedoeld voor het laden en lossen gedeelte van de vrachtwagens en een openlucht parking met plaats voor bijna 1.700 voertuigen. Ikea opent in Tarragona meteen een van de grootste winkeloppervlaktes van alle Ikea winkels in Spanje. De winkel in Alcorcón (Madrid) bijvoorbeeld heeft de helft van deze vierkante meters.

Op de begane grond zal de meeste winkel- en commerciële ruimte te vinden zijn. Zo komen daar de winkel met alle losse producten (je kent het wel), de supermarkt, speelzaal voor de kinderen, klantenbalies, afhaalbalies, de “hot dog” balies maar ook de self service waar men de koopwaar uit de rekken kan halen en de kassa’s. Op de eerste verdieping zullen het restaurant en de koffiebar komen, de expositiezalen (de typische kamers en keukens) en kantoren. In wezen is deze Tarragona vestiging dus niet veel anders dan andere Ikea winkels zoals die nabij Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by