skip to Main Content
Politie Murcia op zoek naar dierenmishandelaar die bijtend zuur over hond gooit

Politie Murcia op zoek naar dierenmishandelaar die bijtend zuur over hond gooit

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De Seprona dienst van de Guardia Civil is op zoek naar een dierenmishandelaar. Dit weekend heeft een onbekend iemand een bijtend zuur over een 2-jarige hond gegooid, nota bene in de tuin van de eigenaren. Deze trieste en laffe aanval gebeurde in de gemeente El Esparragal en tot nu toe zijn er geen getuigen, heeft niemand iets gezien en zijn er geen video opnames van beveiligingscamera’s. De Guardia Civil heeft de hulp van de bevolking gevraagd.

De hond in kwestie is Cira, een 2-jarig pinscher teefje die in de tuin van zijn woning in de wijk Montepinar in de gemeente El Esparragal in Murcia met een bijtend zuur zware brandwonden opliep. Cira raakte verbrand aan haar tong (omdat ze het zuur weg heeft gelikt), op haar hoofd, ogen en een voorpoot. Gelukkig kon een dierenarts in de gemeente Churra via een chirurgische ingreep de hond helpen en maakt zij het na omstandigheden redelijk goed. Ze heeft echter nog wel een lang proces voor de boeg om beter te worden.

Cita’s baasje Sergio heeft samen met zijn vriendin een klacht ingediend bij de Guardia Civil die geen moment nadacht en meteen via de Seprona dienst een onderzoek startte en het nieuws meldde op de veelbezochte social media profielen van de Guardia Civil. Helaas zijn er geen getuigen, heeft niemand iets gezien en zijn er geen beveiligingscamera’s in de wijk dus zijn er geen videobeelden. Het is daarnaast totaal niet bekend waarom iemand zoiets doet en de agenten hebben de hoop dat ze met de hulp van de bewoners van de regio de dader kunnen vinden om deze voor dierenmishandeling te berechten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Het is inderdaad heel, heel erg… maar hetzelfde toewensen aan de dader maakt ons niet beter en helpt de maatschappij ook niet verder (ook al redeneert/reageert men zo impulsief (ook ik!). Een betere sanctie zou zijn: minimaal 10 jaar gemeenschapswerk onder zeer streng toezicht in een dierenasiel + psychologische begeleiding + boete + ALLE mogelijke kosten betalen voor behandeling van dit slachtoffertje!!!

  2. Hoe barbaars kan je zijn om zoiets te doen. Hopelijk vinden ze de dader(s) snel en krijgen ze een verdiende straf, het is misschien niet mooi, maar ze zouden met hen hetzelfde moeten doen. Hoe moet dat beestje nu weer afzien door zo een laffe daad. Heel veel sterkte aan de eigenaars van het hondje, en hopelijk komt alles terug goed met de hond ?heel erg allemaal

  3. Vast zetten nooit meer loslaten, te gestoord om tussen de bevolking te begeven, verschrikkelijk zou het niet graag gezien hebben.
    Dan was ik ook de cel in gegaan.

  4. De dader met hetzelfde zuur “behandelen” en elk uur een druppel op een andere plek op zijn/haar lichaam. En dat net zolang als het herstel van dit arme beestje gaat duren.?????

    1. Goed idee! Laat die gestoordeling maar goed voelen wat hij/zij dat arme dier heeft aangedaan. Daarnaast moet die dierenbeul ook opdraaien voor alle dierenarts kosten en smartegeld betalen aan de eigenaars. Ik hoop in ieder geval dat het hondje helemaal hersteld en ook nog goed kan zien.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken