Britten kunnen weer op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden

Britten mogen weer op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden
Beeld: 123rf

Britten kunnen weer op vakantie gaan naar de Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – In navolging van Duitsland heeft ook het Verenigd Koninkrijk de Canarische Eilanden op de lijst gezet van landen van veilige toeristische corridors. In de praktijk houdt dit in dat de Britten vanaf zondag 25 oktober 4 uur ’s nachts na terugkomst van de Canarische Eilanden bij thuiskomst niet meer in quarantaine hoeven waardoor het reizen naar de archipel veel interessanter is geworden.

Het opheffen van de verplichte quarantaine geldt net zoals in het geval van Duitsland alleen voor de acht Canarische Eilanden, te weten Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, La Gomera, El Hierro en La Palma. De rest van Spanje, zowel het vasteland als de Balearen eilanden, hebben nog steeds de verplichte quarantaine bij thuiskomst.

De toeristische corridor tussen het Verenigd Koninkrijk en de Canarische Eilanden gaat op zondag 25 oktober om 4 uur ’s nachts in.

De meeste Britse luchtvaartmaatschappijen hebben al aangekondigd vanaf volgende week de vliegroutes te hervatten. In het geval van de Britse vluchten spreekt men over 92 vluchten (18.000 passagiers) terwijl dat in het geval van Duitsland 71 vluchten (12.000 passagiers) zijn.

Het is het tweede goede bericht wat de toeristensector op de archipel kreeg te horen op donderdag. Er is nu een sprankje hoop dat in ieder geval een deel van het winter-hoogseizoen gered kan worden aangezien de Britten en Duitsers goed zijn voor meer dan 50% van alle buitenlandse toeristen op de eilanden.

Eerst was het België die het eiland La Palma een groen reisadvies gaf en de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro op oranje plaatste terwijl Tenerife en La Gomera een rood reisadvies hebben gekregen.

Daarna volgde Duitsland dat de Canarische Eilanden van de lijst van risicogebieden haalde gevolgd door het Verenigd Koninkrijk dat de toeristische poorten open heeft gezet voor de Britten.

De vraag is nu wat gaan andere landen zoals Nederland nu doen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.