menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederlandse ANVR vraagt om aanpassing reisadvies Canarische Eilanden

Nederlandse ANVR vraagt om aanpassing reisadvies Canarische Eilanden
Beeld: Gran Canaria / 123rf

Nederlandse ANVR vraagt om aanpassing reisadvies Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Nederlandse reisbrancheorganisatie ANVR heeft aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om net zoals deels België en nu ook Duitsland en het Verenigd Koninkrijk het negatieve oranje reisadvies voor de Canarische Eilanden aan te passen naar groen of op te heffen.

Met het oog op het winterseizoen, wat op de Canarische Eilanden het hoofdseizoen is, ziet de reisbranche ook mogelijkheden voor de Nederlanders om op vakantie te gaan naar de eilanden. Maar om dat te realiseren moeten de Nederlandse autoriteiten het reisadvies voor de archipel aanpassen van het huidige oranje naar groen.

Op dit moment heeft alleen België een groen reisadvies voor het eiland La Palma terwijl de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro op oranje zijn geplaatst en Tenerife en La Gomera een rood reisadvies hebben gekregen.

Zoals we al eerder melden hebben Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ook hun reisadviezen aangepast voor de Canarische Eilanden en zal het vanaf dit weekend weer mogelijk zijn om zonder de verplichte quarantaine na thuiskomst naar de Canarias te gaan.

De vraag is dus nu wat de Nederlandse overheid gaat doen, veranderen ook zij het reisadvies voor de Canarische Eilanden of blijft het zoals het nu is op oranje staan.