Nederlandse ANVR vraagt om aanpassing reisadvies Canarische Eilanden

Nederlandse ANVR vraagt om aanpassing reisadvies Canarische Eilanden
Beeld: Gran Canaria / 123rf

Nederlandse ANVR vraagt om aanpassing reisadvies Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De Nederlandse reisbrancheorganisatie ANVR heeft aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om net zoals deels België en nu ook Duitsland en het Verenigd Koninkrijk het negatieve oranje reisadvies voor de Canarische Eilanden aan te passen naar groen of op te heffen.

Met het oog op het winterseizoen, wat op de Canarische Eilanden het hoofdseizoen is, ziet de reisbranche ook mogelijkheden voor de Nederlanders om op vakantie te gaan naar de eilanden. Maar om dat te realiseren moeten de Nederlandse autoriteiten het reisadvies voor de archipel aanpassen van het huidige oranje naar groen.

Op dit moment heeft alleen België een groen reisadvies voor het eiland La Palma terwijl de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro op oranje zijn geplaatst en Tenerife en La Gomera een rood reisadvies hebben gekregen.

Zoals we al eerder melden hebben Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ook hun reisadviezen aangepast voor de Canarische Eilanden en zal het vanaf dit weekend weer mogelijk zijn om zonder de verplichte quarantaine na thuiskomst naar de Canarias te gaan.

De vraag is dus nu wat de Nederlandse overheid gaat doen, veranderen ook zij het reisadvies voor de Canarische Eilanden of blijft het zoals het nu is op oranje staan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.