Ga je ongevaccineerd met Corendon op vakantie naar Spanje dan betaal je zelf de kosten bij besmetting

Ga je ongevaccineerd met Corendon op vakantie naar Spanje dan betaal je zelf de kosten bij besmetting
Beeld: Freepik

Ga je ongevaccineerd met Corendon op vakantie naar Spanje dan betaal je zelf de kosten bij besmetting

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In de krant De Telegraaf heeft Corendon topman Steven van der Heijden gezegd dat als een ongevaccineerd iemand die met zijn reisorganisatie op vakantie gaat en tijdens de vakantie in bijvoorbeeld Spanje met corona besmet raakt, deze persoon zelf voor alle kosten moet opdraaien. 

Corendon betaalt niet meer mee want Nederlanders hebben genoeg mogelijkheden gehad om zich te laten vaccineren. Ga je toch ongevaccineerd op vakantie en raak je dan besmet dan moet je zelf bijvoorbeeld de quarantaine kosten betalen zoals de extra hotelovernachtingen waarvan de kosten flink kunnen oplopen.

Corendon heeft deze zomer de kosten moeten betalen voor honderden vakantiegangers die na besmetting tijdens een vakantie in quarantaine moesten en langer op de vakantiebestemming moesten blijven.

Vanaf 1 november zijn de niet-gevaccineerde vakantiegangers zelf verantwoordelijk voor de kosten als ze besmet raken met corona. Corendon vindt dat deze personen zelf de risico’s moeten dragen als zij voor de terugreis naar Nederland positief getest worden op de vakantiebestemming zoals bijvoorbeeld in Spanje.

Verder hoopt de reisorganisatie dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken onderscheid gaat maken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers en de reisadvies kleuren zodat vakantiegangers ook weten waar ze aan toe zijn.

Corendon is net zoals andere reisorganisaties weer begonnen met het vliegen naar oranje gebieden, iets wat niet van toepassing is op Spanje dat voor Nederland helemaal geel is behalve de Canarische Eilanden die sinds 22 oktober groen gekleurd zijn, op La Palma na waar oranje geldt vanwege de vulkaanuitbarsting.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.