Search
menu
Search

Ga je ongevaccineerd met Corendon op vakantie naar Spanje dan betaal je zelf de kosten bij besmetting

Ga je ongevaccineerd met Corendon op vakantie naar Spanje dan betaal je zelf de kosten bij besmetting
Beeld: Freepik

Ga je ongevaccineerd met Corendon op vakantie naar Spanje dan betaal je zelf de kosten bij besmetting

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de krant De Telegraaf heeft Corendon topman Steven van der Heijden gezegd dat als een ongevaccineerd iemand die met zijn reisorganisatie op vakantie gaat en tijdens de vakantie in bijvoorbeeld Spanje met corona besmet raakt, deze persoon zelf voor alle kosten moet opdraaien. 

Corendon betaalt niet meer mee want Nederlanders hebben genoeg mogelijkheden gehad om zich te laten vaccineren. Ga je toch ongevaccineerd op vakantie en raak je dan besmet dan moet je zelf bijvoorbeeld de quarantaine kosten betalen zoals de extra hotelovernachtingen waarvan de kosten flink kunnen oplopen.

Corendon heeft deze zomer de kosten moeten betalen voor honderden vakantiegangers die na besmetting tijdens een vakantie in quarantaine moesten en langer op de vakantiebestemming moesten blijven.

Vanaf 1 november zijn de niet-gevaccineerde vakantiegangers zelf verantwoordelijk voor de kosten als ze besmet raken met corona. Corendon vindt dat deze personen zelf de risico’s moeten dragen als zij voor de terugreis naar Nederland positief getest worden op de vakantiebestemming zoals bijvoorbeeld in Spanje.

Verder hoopt de reisorganisatie dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken onderscheid gaat maken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers en de reisadvies kleuren zodat vakantiegangers ook weten waar ze aan toe zijn.

Corendon is net zoals andere reisorganisaties weer begonnen met het vliegen naar oranje gebieden, iets wat niet van toepassing is op Spanje dat voor Nederland helemaal geel is behalve de Canarische Eilanden die sinds 22 oktober groen gekleurd zijn, op La Palma na waar oranje geldt vanwege de vulkaanuitbarsting.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?