Spanje betaalt alle boetes tijdens de eerste noodtoestand en lockdown terug

Spanje betaalt alle boetes tijdens de eerste noodtoestand en lockdown terug
Beeld: Europa Press

Spanje betaalt alle boetes tijdens de eerste noodtoestand en lockdown terug

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering heeft vrijdag opdracht gegeven aan diverse instanties om de betaalde boetes die tijdens de eerste noodtoestand of lockdown tussen 14 maart en 21 juni 2020 werden gegeven aan ongehoorzame inwoners van het land, terug te betalen. 

Deze maatregel volgt nadat het Grondwettelijk Hof in juli dit jaar de strengste maatregelen tijdens de eerste noodtoestand van maart 2020 af heeft gekeurd en niet constitutioneel verklaarde. Over de tweede noodtoestand die in oktober 2020 werd afgekondigd moet nog een beslissing genomen worden.

De Spaanse regering heeft aan verschillende instanties de opdracht gegeven een werkgroep te creëren om de gegeven en betaalde boetes tijdens de eerste noodtoestand terug te betalen. Het gaat volgens deze website om 1.142.127 boetes die in heel Spanje werden uitgeschreven tussen 14 maart en 21 juni en om minstens 220.296 boetes die tussen 26 oktober en mei 2021 werden uitgeschreven in de tweede noodtoestand.

Het ministerie van Territoriaal Beleid en Publieke Functie heeft het cijfer in mei echter bijgewerkt. Van de 481.969 verwerkte sancties, waren er toen 172.482 opgelost; 87.826 waren overgedragen aan andere administraties (regionaal en lokaal); 54.193 werden nog onderzocht; en 11.206 waren gearchiveerd. De overige 156.262 sancties werden na een analyse van de corresponderende examinator gezien de feiten niet gegeven. Andalusië (195.986) en Madrid (184.517) waren de autonome regio’s waar tussen 14 maart en 21 juni de meeste sancties werden uitgeschreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.