skip to Main Content
Holland-dag in Almeria was een succes

Holland-dag in Almeria was een succes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERIA – De Holland-dag die afgelopen 17 en 18 november werd georganiseerd om vertegenwoordigers van telersverenigingen en handelsbedrijven uit Spanje en Nederland samen te laten komen, was weer een groot succes. Het doel van deze jaarlijks terugkerende dag is om kennis tussen de twee grote producerende landen binnen de Europese Unie uit te wisselen. De Nederlandse Ambassade organiseerde ook dit jaar weer in Almeria de Holland-dag.

Onder het thema “samen op de markt” kwamen Spaanse en Nederlandse telers, telersorganisaties en afzetpartijen bij elkaar om naar lezingen te luisteren, producten te bekijken en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast is deze Holland-dag ook een uitstekende plaats om contacten te leggen tussen Spaanse en Nederlandse collega’s in de tuinbouwsector.

Er werd ingegaan op gezamenlijke uitdagingen zoals verduurzaming, vergroting consumptie en  het toekomstig Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Er waren diverse lezingen van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en toespraken van onder andere de Nederlandse ambassadeur Matthijs van Bonzel en de directeur van Agro en Natuur, Aldrik Gierveld en zijn directe Spaanse collega.

De Nederlandse delegatie heeft tevens bezoeken gebracht aan enkele bedrijven in de omgeving Almeria waaronder een modern teeltbedrijf en een daaraan gekoppeld verpakkingsbedrijf van sla. Ook werden er bezoeken gebracht aan enkele hoog moderne biologische bedrijven voor tomaat en paprika en werd de coöperatie Bio Sabor bezocht waar in een zeer modern bedrijfsgebouw tomaten en komkommer worden gesorteerd en verpakt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken