skip to Main Content

Andalusië op weg naar nieuw Nationaal Natuurpark

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het is de verwachting dat er een derde Nationaal Park in Andalusië komt en het zou daarmee naast de twee andere wereldberoemde nationale parken in Andalusië komen. Het Doñana en Sierra Nevada park kunnen al genieten van een maximale milieubescherming door de overheid en daar moet de Sierra de las Nieves bij gaan komen.

De Sierra de las Nieves, in de provincie Málaga, is momenteel een Unesco Biosfeer Reservaat, maar het kladwerk voor de verklaring als Nationaal Park moet klaar zijn tegen midden 2018. Dat zegt de Staatssecretaris voor het Milieu, María García. Het gebied wordt gedomineerd door de Torrecilla piek met zijn 1.919 meter.

Het is de verwachting dat de 13 dorpen, door de nieuwe status als nationaal park, rond de Sierra de las Nieves een enorm voordeel zullen halen uit het toerisme.

Spanje heeft op dit moment al 15 Nationale Parken die we hier beschrijven.

Het Parque Natural de la Sierra de las Nieves is een natuurgebied in de provincie Málaga in Andalusië. Het werd in 1989 door het parlement van Andalusië tot natuurgebied verklaard. In 1995 werd het toegevoegd aan de lijst van biosfeerreservaten van de UNESCO. Het bevindt zich tussen de gemeenten Ronda, El Burgo, Yunquera, Tolox en Parauta. De hoogste bergtop is de Torrecilla (1919 m).

Hoewel het park enkele tientallen kilometers verwijderd is van de Costa del Sol, brengt de hoge ligging met zich mee dat er kans op sneeuw is. Het park wordt ontsloten door onverharde wegen. Er zijn goede wandelmogelijkheden; de markering is echter niet overdadig zodat kaartleesvaardigheden gewenst zijn.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken