skip to Main Content
Ford gaat 750 miljoen euro investeren in fabriek in Valencia

Ford gaat 750 miljoen euro investeren in fabriek in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De autogigant Ford gaat meer dan 750 miljoen euro investeren in Valencia en daarmee komt het totale geïnvesteerde bedrag in de fabriek sinds 2011 op ongeveer 3 miljard euro. De Ford fabriek in Valencia heeft sinds 1976 meer dan 12 miljoen voertuigen en 16 miljoen motoren gebouwd en het is daarmee een van de grootste auto exporteurs van Spanje. Ongeveer 90 procent van de autoproductie wordt geëxporteerd naar meer dan 75 landen waaronder de Verenigde Staten.

Het bedrijf heeft nu plannen om de nieuwe generatie Ford Kuga Sports in Valencia te gaan bouwen. Kuga is Ford’s derde best verkopende model in Europa na de Fiesta en de Focus. De Europese verkoop van de Kuga dit jaar staat op 126.900 auto’s en dat is een verbetering met 22 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

De fabriek in Valencia is daarnaast verantwoordelijk voor de hele productie van de Tourneo Connect en de Transit Connect. Ook de volledige productie van de Ford Mondeo, S-MAX en de Galaxy gebeurt hier in Spanje.

Volgens Steven Armstrong, president en CEO voor Europa, het Midden Oosten en Afrika, is deze grote investering een herbevestiging van hun voortdurende vertrouwen in de fabriek in de regio Valencia. Hij dankte ook de nationale regering in Madrid en de Generalitat voor hun voortdurende steun en aan de uitbouw van een goed investeringsklimaat in de regio Valencia.

Momenteel stelt de fabriek in Valencia meer dan 8.000 mensen te werk en de nieuwe investeringen helpen om de tewerkstelling te behouden. Deze laatste investeringen gaan de kostenefficiency verbeteren door het management, de vakbonden en de werknemers.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Voormalig Ford Genk in het bijzonder en gans België in het algemeen bedankt Steven Armstrong, president en CEO voor Europa, van harte!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken