skip to Main Content
Tientallen vluchtelingen in boten aangekomen aan de Costa Blanca

Tientallen vluchtelingen in boten aangekomen aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Sinds het afgelopen weekend zijn er alweer tientallen Afrikaanse vluchtelingen in gammele boten aangekomen op de stranden van de Costa Blanca. Het gaat om boten die aankwamen in Torrevieja, Benitatxell en Benidorm. Volgens de krant Diario Información zijn er sinds vorige week vrijdag minstens 80 vluchtelingen, waaronder diverse minderjarigen en kleine kinderen, aangekomen in de provincie Alicante. Ook de regio Murcia is deze week overspoeld geweest met vluchtelingen uit voornamelijk Algerije.

De kustwacht en reddingsmedewerkers moesten er aan te pas komen om 11 vluchtelingen waarvan 3 minderjarigen uit een boot (patera in het Spaans) te redden. De boot was al aan het vollopen met water en werd voor de kust van Torrevieja gesignaleerd. Eenmaal aan wal in de jachthaven van Marina Salinas in Torrevieja werden de vluchtelingen geholpen door Rode Kruis medewerkers en overgebracht naar een tijdelijk opvangcentrum. Slechts een van hen moest aan een brandwond geholpen worden terwijl de rest in goede gezondheid was.

Sinds vorig week vrijdag zijn er alweer 80 vluchtelingen aangekomen bij de kust van de provincie Alicante in boten bij Torrevieja, Benitatxell en Benidorm. In die laatste kustplaats werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.30 uur een lege boot gevonden maar konden agenten de gevluchte migranten snel vinden en overdragen aan het Rode Kruis omdat diverse van hen gewond waren. Op 21 november kwamen er ook al vijf vluchtelingen aan op het strand van Benitatxell.

Niet alleen de kust van de provincie Alicante wordt overspoeld door Afrikaanse vluchtelingen maar meerdere plaatsen in het zuiden van Spanje aangezien er gedurende het afgelopen weekend en de dagen daarna minstens 500 personen vanuit Noord-Afrika de oversteek maakten naar Spanje. Veel van hen arriveerden in de regio Murcia waar zo’n vijftig boten onderschept werden door de kustwacht. Ook in de Straat van Gibraltar arriveerden diverse boten met tientallen vluchtelingen aan boord.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Wat een stel domme racisten hier. We plunderen hun mineralen door hun kinderen voor 50 cent mineralen voor het maken van onze iPhones van 1300 euro te delven en vervolgens gaan we klagen omdat ze een toekomstperspectief willen en hun leven ervoor riskeren. Prehistorisch kolonialistenmentaliteit is dat.

  2. Vluchtelingen met een smartphone. Zo snel mogelijk terugsturen. Die willen wij hier niet . Het heet hier niet voor niets Costa Blanca!

  3. Hoe komen die in hemelsnaam zo hoog in Spanje?? En we moeten stoppen met het woord “vluchtelingen”. Dit zijn niet meer en niet minder dan illegale, economische migranten.

    1. Volgens onze hooggeachte politici in Brussel zijn deze mensen alleen maar een aanwinst voor Europa, waar we ernstig in het nauw komen met het aanbod van hoog geschoolde arbeidskrachten. We moeten dus heel blij zijn dat deze mensen dergelijke risico’s hebben willen nemen, om de arbeidsmarkt, vooral hier in Spanje, aan te vullen nu er zoveel banen niet ingevuld kunnen worden!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken