Search
menu
Search

Leer de Spaanse concurrent van Amazon kennen: PcComponentes

Oeps ... foto ontbreekt!

Leer de Spaanse concurrent van Amazon kennen: PcComponentes

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Amazon is zonder enige twijfel de grootste online winkel van Spanje en op zo’n dag als vandaag, Black Friday, verkoopt het Amerikaanse warenhuis voor miljoenen euro’s in Spanje. Maar Amazon heeft op het gebied van technologie en elektrische apparatuur een Spaanse concurrent, te weten PcComponentes.

Het kopen op internet via de online winkels wordt ook in Spanje steeds vaker gedaan en in 2017 steeg de totale omzet met 15,5% naar 3,1 miljard euro. Amazon staat in de top 5 van populairste online winkels steevast op de eerste plaats en ook het Spaanse warenhuis El Corte Inglés heeft altijd een tweede plaats. Op de derde plaats staat echter een winkel die wellicht niet bij iedereen bekend is maar wel een van de grootste online tech-winkels is in Spanje: PcComponentes.

Oorsprong

In 2005 startten twee jongemannen, Francisco Yúfera en Alfonos Tomás, uit Alhama de Murcia een buurtwinkel genaamd PcComponentes. Met een investering van 5.000 euro opende het tweetal in hun stad een winkel gespecialiseerd in computers maar anno 2018 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grote online winkels met in 2017 een omzet van 312 miljoen euro, 16% meer dan in 2016.

PcComponentes begon als een kleine winkel met slechts enkele medewerkers maar is nu uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met meer dan 600 medewerkers en een online catalogus van meer dan 18.000 artikelen waaronder smartphones, computers, laptops, televisies, koelkasten en allerlei onderdelen.

Trouw

Uiteraard heeft Amazon een veel groter assortiment wat veel meer categorieën omvat dan PcComponentes maar mede daarom is de Spaanse winkel wellicht populairder. Het is makkelijker om iets te vinden en de prijzen zijn zeer concurrerend en soms goedkoper dan bij andere online winkels zoals Amazon. Daarnaast zeggen de eigenaren dat de klanten trouw zijn en meer dan een keer bij PcComponentes kopen.

Leer de Spaanse concurrent van Amazon kennen: PcComponentes
PcComponentes winkel Madrid

Winkels

PcComponentes werkt er hard aan om de best mogelijke prijzen te bieden om de concurrenten zoals Amazon, El Corte Inglés, Carrefour, Fnac, Worten en Media Markt beter af te zijn. Sinds 2017 heeft PcComponentes de stap gezet om buiten de fysieke winkel in Alhama de Murcia ook een winkel te openen in het centrum van Madrid. Voorlopig laten ze het daarbij maar ze sluiten niet uit dat er meer echte winkels zullen volgen.

Buitenland

PcComponentes heeft op dit moment geen pretenties om in andere landen buiten Spanje en Portugal actief te worden. Het bedrijf werkt er liever aan om de service te verbeteren op het Iberische schiereiland en beter, sneller en uitgebreider te worden. Daarvoor wil men o.a. het logistieke centrum in Alhama de Murcia uitbreiden en de levering verbeteren.

Premium

Met recht is PcComponentes te vergelijken met Amazon want een groot deel van de artikelen die ze aanbieden worden ook aangeboden op de Spaanse concurrent. Ook heeft PcComponentes sinds januari van dit jaar een premium tarief van 15,99 euro per jaar met al meer dan 30.000 klanten. Daarnaast wil het Spaanse bedrijf een Marketplace openen waar anderen ook hun artikelen en producten via PcComponentes kunnen aanbieden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?