Leer de Spaanse concurrent van Amazon kennen: PcComponentes

Leer de Spaanse concurrent van Amazon kennen: PcComponentes
Beeld: PcComponentes

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Amazon is zonder enige twijfel de grootste online winkel van Spanje en op zo’n dag als vandaag, Black Friday, verkoopt het Amerikaanse warenhuis voor miljoenen euro’s in Spanje. Maar Amazon heeft op het gebied van technologie en elektrische apparatuur een Spaanse concurrent, te weten PcComponentes.

Het kopen op internet via de online winkels wordt ook in Spanje steeds vaker gedaan en in 2017 steeg de totale omzet met 15,5% naar 3,1 miljard euro. Amazon staat in de top 5 van populairste online winkels steevast op de eerste plaats en ook het Spaanse warenhuis El Corte Inglés heeft altijd een tweede plaats. Op de derde plaats staat echter een winkel die wellicht niet bij iedereen bekend is maar wel een van de grootste online tech-winkels is in Spanje: PcComponentes.

Oorsprong

In 2005 startten twee jongemannen, Francisco Yúfera en Alfonos Tomás, uit Alhama de Murcia een buurtwinkel genaamd PcComponentes. Met een investering van 5.000 euro opende het tweetal in hun stad een winkel gespecialiseerd in computers maar anno 2018 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grote online winkels met in 2017 een omzet van 312 miljoen euro, 16% meer dan in 2016.

PcComponentes begon als een kleine winkel met slechts enkele medewerkers maar is nu uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met meer dan 600 medewerkers en een online catalogus van meer dan 18.000 artikelen waaronder smartphones, computers, laptops, televisies, koelkasten en allerlei onderdelen.

Trouw

Uiteraard heeft Amazon een veel groter assortiment wat veel meer categorieën omvat dan PcComponentes maar mede daarom is de Spaanse winkel wellicht populairder. Het is makkelijker om iets te vinden en de prijzen zijn zeer concurrerend en soms goedkoper dan bij andere online winkels zoals Amazon. Daarnaast zeggen de eigenaren dat de klanten trouw zijn en meer dan een keer bij PcComponentes kopen.

Leer de Spaanse concurrent van Amazon kennen: PcComponentes
PcComponentes winkel Madrid

Winkels

PcComponentes werkt er hard aan om de best mogelijke prijzen te bieden om de concurrenten zoals Amazon, El Corte Inglés, Carrefour, Fnac, Worten en Media Markt beter af te zijn. Sinds 2017 heeft PcComponentes de stap gezet om buiten de fysieke winkel in Alhama de Murcia ook een winkel te openen in het centrum van Madrid. Voorlopig laten ze het daarbij maar ze sluiten niet uit dat er meer echte winkels zullen volgen.

Buitenland

PcComponentes heeft op dit moment geen pretenties om in andere landen buiten Spanje en Portugal actief te worden. Het bedrijf werkt er liever aan om de service te verbeteren op het Iberische schiereiland en beter, sneller en uitgebreider te worden. Daarvoor wil men o.a. het logistieke centrum in Alhama de Murcia uitbreiden en de levering verbeteren.

Premium

Met recht is PcComponentes te vergelijken met Amazon want een groot deel van de artikelen die ze aanbieden worden ook aangeboden op de Spaanse concurrent. Ook heeft PcComponentes sinds januari van dit jaar een premium tarief van 15,99 euro per jaar met al meer dan 30.000 klanten. Daarnaast wil het Spaanse bedrijf een Marketplace openen waar anderen ook hun artikelen en producten via PcComponentes kunnen aanbieden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Hele fijne winkel met topservice!

Ik kijk zelf geregeld op https://www.chollo.es/pccomponentes om hun beste aanbiedingen te zien.

PcComponentes is een hele fijne winkel en ze hebben super goede service!

Kende dit bedrijf in het geheel niet.
Ga als zeer trouwe klant van Amazon snel rondkijken bij ze !
Redactie: bedankt voor de ”tip”…

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.