Drie dagen ‘Gran Recogida’ in Spaanse supermarkten voor de voedselbanken

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Drie dagen ‘Gran Recogida’ in Spaanse supermarkten voor de voedselbanken

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 22, 23 en 24 november is de kans groot dat je tijdens het boodschappen doen in de Spaanse supermarkten oog in oog komt te staan met een van de duizenden vrijwilligers die mee doet met de ‘La Gran Recogida de Alimentos’. De bedoeling is om via de door de vrijwilligers overhandigde zakken voedsel te verzamelen voor de voedselbanken (bancos de alimentos).

Dat de Gran Recogida een succes is blijkt uit de enorme hoeveelheid voedsel dat in 2018 verzameld werd. De Spanjaarden doneerden toen 21 miljoen kilo aan eten en drinken waaronder groente in blik of pot, olijfolie, rijst, pasta, sauzen, melk en babyvoeding om enkele voorbeelden te geven.

In heel Spanje zijn meer dan 100.000 vrijwilligers in 11.000 supermarkten druk bezig met het in ontvangst nemen van goed gevulde zakken. Het is de 7e keer dan deze grote ophaalactie georganiseerd wordt door de Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL).

In praktisch alle supermarkten in Spanje waaronder dus ook de populaire Mercadona, Lidl, Aldi, Carrefour, Eroski en Alcampo winkels zijn vrijwilligers aanwezig die zakken overhandigen die klanten in de supermarkt kunnen vullen met wat zij willen (als het maar lang houdbaar is) om deze zakken daarna te overhandigen aan de vrijwilligers die de schenking in grote kartonnen bakken doen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.