Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (32)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (32)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Russische spionnen verantwoordelijk voor onrust Catalonië?

BARCELONA – Er is geen Spaanse en Catalaanse krant te zien waar niet geschreven wordt over de vermeenden Russische inmenging ten tijde van de problemen en onrust in Catalonië. Een rechter onderzoekt de relaties tussen Russische spionnen, de CDR en Puigdemont met wie niet direct werd gesproken maar wel via een vertrouweling van hem. 

Het gaat volgens de Spaanse pers om spionnen van de eenheid 29155 van de Russische militaire inlichtingendienst (GROe) die ten tijde van het illegale referendum in Barcelona waren en er honderden internet bots berichten verstuurden via de sociale media. Er worden ook namen genoemd van spionnen en een van hen heeft in de pers toegegeven dat hij contact heeft gehad met belangrijke personen in Catalonië.

Regering wil nadenken over verplaatsing hoofdkantoor politie in Barcelona

BARCELONA – De burgemeester van Barcelona had er om gevraagd na de recente ordeverstoring, geweld en rellen in de Via Laietana hartje centrum van de Catalaanse hoofdstad. De reden dat daar regelmatig problemen zijn heeft te maken met het hoofdkantoor van de Policía Nacional, die door de separatisten als ‘fuerzas de ocupación’ worden gezien. Om problemen in de toekomst te verminderen vindt Ada Colau het een goed idee om het hoofdkantoor te verplaatsen naar een andere locatie. De regering van Spanje wil daar wel over nadenken maar zal altijd in Barcelona aanwezig blijven.

Netflix kondigt start opnames Spaanse serie ‘Sky Rojo’ aan

MADRID – Eerder schreven we al over de nieuwe serie ‘Sky Rojo’ die de bedenker (Álex Pina) van La Casa del Papel zal maken voor Netflix. Nu is bekend dat men met de opnames voor deze nieuwe serie is begonnen afgelopen 18 november. Er worden twee seizoenen van elk 8 afleveringen van 25 minuten opgenomen. Het is nog niet bekend wanneer deze serie op Netflix te zien zal zijn.

Aantal Spaanse toeristen 10% gedaald in Catalonië maar meer buitenlanders

BARCELONA – Het nationale toerisme is flink gedaald in de maand oktober in Catalonië dat de rellen en problemen op straat in o.a. Barcelona ervoor zorgden dat de nationale dus Spaanse toeristen niet naar Catalonië reisden. Maar terwijl het aantal Spaanse toeristen met 10,3% afnam (116.000 personen minder) steeg dit bij de buitenlandse toeristen met 4% (150.891 personen meer). Dankzij de internationale vakantiegangers is het toerisme tot nu toe dit jaar in Catalonië gestegen met 0,7% (35.000 personen meer) en is Catalonië nog steeds de Spaanse regio waar de meeste toeristen naar toe gaan.

National Geographic plaatst 2 Spaanse bestemmingen in top 25

MADRID National Geographic heeft in de top 25 van beste bestemmingen om te bezoeken in 2020 twee Spaanse vermeldingen staan. Het gaat om de regio Asturië en het Canarische Eiland El Hierro. Wat betreft Asturië kaart het Amerikaanse magazine de stad Gijon aan en de Picos de Europa en de prachtige en rustige stranden. Ook spreekt men over het dorp Santillana del Mar maar dat ligt eigenlijk in Cantabrië. Wat betreft het eiland el Hierro spreekt NG over het Geoparque en het duiken voor de kust.

Recent werd ook de top 30 van Lonely Planet voor 2020 bekend gemaakt waarop een Spaanse bestemming stond, te weten de provincie en stad Cádiz in Andalusië.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?