Search
menu
Search

Wat vinden inwoners van Spanje van andere inwoners

Oeps ... foto ontbreekt!

Wat vinden inwoners van Spanje van andere inwoners

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Catalaanse onderzoeksbureau Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) heeft in de meest recente barometer de Catalanen ondervraagd maar ook inwoners van andere regio’s in Spanje. Daardoor kon men niet alleen achterhalen wat men vindt van het referendum en de politieke situatie maar ook wat men van elkaar vindt en wat de mening is over de inwoners van een bepaalde regio.

Het CEO ondervroeg duizenden inwoners van Catalonië en andere inwoners van Spanje waarbij o.a. gevraagd werd naar de mening over de Catalanen. De resultaten zijn te verdelen van 0 tot en met 10 waarbij men de Catalanen het slechtste cijfer geeft van alle inwoners van Spanje, namelijk een 5,63. De Basken worden ook niet echt goed gewaardeerd met een 6,73 als cijfer.

Het is moeilijk te achterhalen of dit rapportcijfer (het laagste van alle regio’s) beïnvloed is door de ontwikkelingen de afgelopen jaren aangezien een soortgelijk onderzoek nog nooit is gedaan door het CEO. In de krant La Vanguardia wordt dan ook gevraagd of er sprake is van ‘catalanofobia’ of niet.

Regio’s 

Wat men wel vindt is dat Catalonië door de Spaanse staat het beste behandeld wordt en Andalusië het slechtste. De Catalaanse deelnemers zien dat echter andersom en oordelen dat Madrid en Andalusië het beste behandeld worden en hun eigen regio het slechtste.

Cijfers

Met een 5,63 als cijfer vallen de Catalanen niet slecht bij de meeste Spanjaarden maar hebben ze wel het laagste rapportcijfer gekregen gevolgd door de Basken met een 6,73, de inwoners van de Balearen met een 6,89, de inwoners van Navarra met een 6,97 en de inwoners van Murcia met een 7,02.

De inwoners van Andalusië worden door de Spanjaarden het beste beoordeeld met een 7,61 gevolgd door de inwoners van Asturië met een 7,49, Galicië met een 7,38, Canarische Eilanden met een 7,30 en de Madrilenen met een 7,23.

Catalanen

Het onderzoek werd gehouden onder alle Spanjaarden en dus ook de Catalanen die zichzelf een 8 van de 10 geven. Maar dit cijfer is niet te vergelijken met wat de andere Spanjaarden vinden van de inwoners van hun eigen regio aangezien dit niet in de onderzoeksresultaten is opgenomen.

De Catalanen geven de beste cijfers aan de inwoners van Baskenland met een 7,42 gevolgd door de inwoners van de Balearen met een 7,23, Asturië met een 7,05 terwijl de inwoners van Madrid het slechtste beoordeeld worden met een 6,26.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?