Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar 653

Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar 653
Beeld: Freepik (aangepast)

Aantal te koop aangeboden hotels in Spanje gestegen naar 653

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De corona-crisis en de crisis in het nationale en internationale toerisme heeft ervoor gezorgd dat er in november 2021 volgens de website Idealista.es 653 hotels te koop staan in Spanje. In 2020 rond deze tijd stonden er op deze website alleen al 564 hotels te koop waarmee het aantal te koop aangeboden hotels in 12 maanden tijd dus met 16% is gestegen in Spanje.

De meeste hotels die op de website Idealista.es te koop staan zijn te vinden in Andalusië met 143 hotels en Catalonië met 114 hotels gevolgd door de Balearen met 73 hotels, Castilië en León met 61 hotels, de Valencia regio met 52 hotels, de Canarische Eilanden met 49 hotels en Galicië met 43 hotels. 

In de regio Castilla-La Mancha staan 23 hotels te koop, in Asturië en de Madrid regio staan in elke regio 22 hotels te koop gevolgd door Aragón met 17 hotels, Castilla-La Mancha met 19, Asturië met 17, Cantabrië en Extremadura beiden met 14 en dan onderaan La Rioja en de Navarra met beiden 3 ende Murcia regio en Baskenland met beiden 1 hotel in de verkoop. 

Als Idealista kijkt naar de provincies (dus niet de autonome regio’s) dan is te zien dat er op 15 nbovember 2021 op de Balearen (bestaande uit de eilanden Mallorca. Menorca, Ibiza en Formentera) 73 hotels te koop staan, in de provincie Barcelona 64 hotels, in de provincie Málaga 52 hotels, provincie Granada 40 hotels en in de provincie Girona 40 hotels.

In de provincie Las Palmas (bestaande uit de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, La Graciosa en Fuerteventura) staan 34 hotels te koop, in de provincie Pontevedra 27 hotels, Asturië 22 hotels, in de provincie Valencia 21 hotels, de provincie Madrid 20, in de provincie Alicante 2o hotels en in de provincie Santa Cruz de Tenerife (bestaande uit de eilanden Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro) 15 hotels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.