De AVE hogesnelheidstrein na 12 jaar vertraging eindelijk aangekomen in Galicië

De AVE hogesnelheidstrein na 12 jaar vertraging eindelijk aangekomen in Galicië
Beeld: Renfe / Twitter

De AVE hogesnelheidstrein na 12 jaar vertraging eindelijk aangekomen in Galicië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

OURENSE – De AVE hogesnelheidstrein is na een vertraging van twaalf jaar en een investering van 9 miljard euro eindelijk aangekomen in Galicië. De eerste testrit werd deze maandag met diverse politici aan boord uitgevoerd terwijl de reguliere verbinding tussen Madrid Chamartín en het station van Ourense pas vanaf 21 december zal beginnen. 

Het netwerk van de AVE hogesnelheidstrein heeft er vanaf 21 december een nieuwe verbinding bij. Het gaat over het eerste en langverwachte traject tussen Madrid en Ourense, een reis van twee uur en negentien minuten, wat ongeveer anderhalf uur korter is dan de reguliere treinverbinding. 

De AVE-verbinding tussen Madrid en Ourense, voorlopig de enige stad waar de hogesnelheidstrein stopt in Galicië, heeft twaalf jaar op zich laten wachten en er waren drie regeringen (Zapatero, Rajoy en Sánchez) voor nodig om de verbinding tot stand te brengen. Daarbij moet gezegd worden dat het ook niet de makkelijkste en goedkoopste traject is met een investering van 9 miljard euro (+33%) met alleen al in de laatste 119 kilometer 30 tunnels waaronder de O Crono tunnel van 8,5 kilometer.

De AVE vanuit Ourense in Galicië zal vanaf 21 december 2021 elke dag rijden met vertrek om 8.45 uur, 10.20 uur, 12.58 uur, 13,42 uur, 16.06 uur, 17.36 uur, 18.40 uur, 20.18 uur, 21.52 uur en 23.26 uur. De AVE vertrekt elke dag vanuit Madrid naar Ourense om 6.20 uur, 8.00 uur, 10.00 uur, 11.20 uur, 13.15 uur, 14.30 uur, 16.00 uur, 17.45 uur, 19.15 uur en 20.35 uur. In beide richtingen maakt de trein slechts een tussenstop, in Zamora (Castilië en León) bij het Estación de Sanabria Alta Velocidad.

Om te vieren dat de AVE eindelijk een verbinding heeft tussen de Spaanse hoofdstad Madrid en Ourense in Galicië, worden er 250.000 stoelen voor slechts 15 euro in de verkoop gedaan voor dit traject om te reizen tussen 21 december 2021 en 12 september 2022.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.