Meer informatie over het toekomstige tolvignet in Spanje

Meer informatie over het toekomstige tolvignet in Spanje
Beeld: 123rf

Meer informatie over het toekomstige tolvignet in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Er is weer iets meer informatie naar buiten gekomen over de plannen van de huidige regering wat betreft de invoering van het verplichte tolvignet voor de snelwegen in Spanje. Het voorlopige idee is dat alle personenwagens tussen de 40 en 50 euro per jaar moeten betalen vanaf 2024. Vrachtwagens en bussen betalen het dubbele en motorrijders tussen de 15 en 25 euro per jaar.

Voorlopig gaat het nog om informatie dat nog niet helemaal 100% bevestigd is door het Ministerie van Transport dus de bedragen kunnen nog veranderen. Zoals we eerder al schreven is het idee om eerst een tolvignet in te voeren in Spanje en daarna pas een kilometerheffing. 

Maar het invoeren van een kilometerheffing-systeem zal nog even op zich laten wachten want voorlopig staat op de planning dat er vanaf 2023 (of 2024) een tolvignet komt. Met deze voorruit-sticker die voor iedereen verplicht zal worden, kun je gebruik maken van de hogesnelheidswegen zoals de snelwegen en autowegen. Dit tolvignet moet voor een vast bedrag gekocht worden waarna men gebruik kan maken van de wegen. Dat zal dus ook voor de buitenlanders gaan gelden, net zoals in Zwitserland.

In Spanje moet het tolvignet geplaatst worden naast of onder de ITV-sticker die rechts op de voorruit zit. Er moeten tolvignetten voor dagen, weken, maanden en jaren komen afhankelijk van wat de weggebruiker nodig heeft. Er kunnen ook verschillende tarieven gaan gelden zoals tarieven afhankelijk van hoe milieuvervuilend een voertuig is.

De controle op de tolvignetten gebeurt via speciale camera’s die boven de snelwegen gehangen worden en die in staat zijn supersnel de tolvignetten en kentekenplaten te lezen. Heb je niet betaald dan krijg je een boete thuisgestuurd.

In een eerder door ons gepubliceerd artikel (LEES HIER) schreven we dat het tolvignet vanaf 2023 ingevoerd zal worden maar volgens deze krant wordt dat 2024. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.