Staking metaalarbeiders in Cádiz wordt steeds grimmiger

Staking metaalarbeiders in Cádiz wordt steeds grimmiger
Beeld: Europa Press

Staking metaalarbeiders in Cádiz wordt steeds grimmiger

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CÁDIZ – Gedurende acht dagen zijn er tal van problemen geweest tussen de stakende metaalarbeiders, radicale groeperingen en de politie geweest waardoor Cádiz omgetoverd is tot een slagveld. De belangrijkste industrie van Cádiz is compleet stil komen te liggen nu de duizenden werknemers in de metaalsector staken en vechten voor hun salaris en betere arbeidsomstandigheden. Het overleg daarover vordert echter niet of zeer langzaam.

Terwijl er in de landelijke politiek gediscussieerd wordt over de inzet van een geblindeerd voertuig van de Policía Nacional dat lijkt op een pantservoertuig, vindt op dinsdag 23 november de grote manifestatie plaats in het centrum van Cádiz. Duizenden werknemers in de metaalsector en hun familie zullen op straat demonstreren tegen de slechte arbeidsomstandigheden.

En zoals altijd gaat de staking gepaard met onnodig geweld wat niets te maken heeft met het eisen van een beter salaris. De betrokken partijen, te weten de vakbonden en de Federación de Empresarios del Metal de la provincia (Femca) komen niet tot een overeenkomst en de vergadering die gepland stond voor deze dinsdag werd op het laatste moment geannuleerd.

Ondertussen zijn het de stakende metaalarbeiders die zorgen voor een slagveld in Cádiz door de agenten van de politie te bekogelen, politie voertuigen in brand te zetten en agenten aan te vallen. Het geweld wordt echter niet altijd veroorzaakt door de metaalarbeiders die vechten voor hun salaris maar door radicale groepen die zich mengen met de stakende arbeiders. Het zijn deze groeperingen die elk moment aangrijpen om, net zoals in Nederland en België, de orde te verstoren. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.