skip to Main Content

2011 zal het jaar worden om goedkoop huizen te kopen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens de website Z24 en RNW zal 2011 het jaar worden voor Nederlanders om in Spanje een eerste of tweede huis te kopen. De Spaanse spaarbanken zitten vanwege de economische crisis en de crisis in de bouwsector in een gevarenzone. Vandaar dat vastgoedexperts verwachten dat er in het komende jaar een golf van gedwongen huizenverkopen zal komen, ideaal dus om goedkoop een huis te kunnen kopen.

Dankzij de economische crisis en de crisis in de bouwsector zijn veel Spaanse banken en spaarbanken in de problemen gekomen. De “Cajas de ahoro” zijn goed voor grofweg de helft van alle leningen aan vastgoedontwikkelaars. Mochten de problemen bij deze spaarbanen dus nog groter worden zal dat leiden tot een explosieve stijging van het aantal gedwongen huizenverkopen.

Volgens de website Property Wire zijn er op dit moment zo’n 100.000 in beslag genomen huizen die worden verkocht. In 2011 kan dit aantal makkelijk oplopen tot 300.000 huizen met als gevolg dat de huizenprijzen nog meer zullen gaan dalen. Het grootste probleem is dat de spaarbanken balansen tonen die er veel gezonder uitzien dan dat ze in werkelijkheid zijn. De Spaanse spaarbanken hanteren te hoge waarden voor huizen die als onderpand dienen voor zogenaamde probleemhypotheken.

De centrale bank in Spanje heeft nu eindelijk strengere regels opgelegd wat betreft de boekhouding van de banken en spaarbanken. Men is verplicht om orde op zaken te stellen en verwacht wordt dat men dit snel wil doen door de huizen die men nu in bezit heeft goedkoop te verkopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend