skip to Main Content

Artur Mas (CiU) nieuwe president Catalunya

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Artus Mas, leider van de CiU partij, de grote winnaar van de afgelopen regionale verkiezingen, is donderdag 23 december verkozen tot nieuwe president van de autonome deelstaat Catalunya. Met 62 stemmen voor, 45 tegen en 28 afwezigen, werd de grote winnaar van 28-N tot de 129e president van Catalunya benoemd. Deze winst was met name te danken aan de 28 afwezige stemmers, allen van de socialistische PSC partij, waardoor de 62 CiU parlementsleden genoeg stemmen hadden om een meerderheid te hebben. De 45 tegenstemmende parlementsleden zijn afkomstig van de PPC, ICV, ERC, SI en C’s partijen.

Na meer dan zeven jaar in de oppositie te hebben gezeten is het nu dan eindelijk tijd voor Artur Mas om president te zijn van de deelstaat Catalunya. Op maandag 27 december zal hij, tijdens een bijeenkomst in het Palau de la Generalitat, benoemd worden tot president. Vrijdag zal de president van het parlement een onderhoud hebben met Koning Juan Carlos om de beslissing van het Catalaanse parlement mee te delen.

“No soy un salvador de Catalunya, solo un servidor”, met deze woorden geeft Artur Mas meteen weer wat voor een persoon hij is, rustig, eerlijk, integer, kundig en loyaal, aldus de krant La Vanguardia. Het eerste wat Mas deed na te zijn gekozen als president, was de vertrekkende president José Montilla (PSC) te groeten en te bedanken voor zijn werk. (La Vanguardia)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend