skip to Main Content

Grote kerstdrukte verwacht op Spaanse wegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie)Kerstmis zit er aan te komen en de Spaanse verkeersdienst DGT verwacht vanaf de namiddag van 23 december tot en met 7 januari, net na Driekoningen, dan ook veel verkeer op de Spaanse wegen naar zowel de kustplaatsen en het zonnige (als men geluk heeft) weer of de bergen om te skiën.

Volgens de DGT zullen er ruim 15 miljoen verkeershandelingen plaatsvinden gedurende deze dagen en is de kans op ongelukken erg groot. Om de veiligheid van de autorijders te waarborgen en het verkeer in goede banen te laten lopen, heeft de DGT 10.000 personen paraat staan en worden de wegen gecontroleerd door 18 helikopters en 1.183 videocamera’s die overal in het land verspreidt staan.

De “Operación Navidad” gebeurt zoals elk jaar in drie fases. De eerste is de kerst zelf van 23 december tot en met 27 december, de tweede fase is de jaarwisseling van 29 december tot en met 3 januari en de derde fase is de dag van Driekoningen op 6 januari zelf en de dag daarvoor en erna.

Vorig jaar vielen er tientallen doden in het verkeer rond de feestdagen en waren er tevens tientallen gewonden te betreuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend