skip to Main Content

Ryanair blijft vliegen vanaf en naar Girona, tenminste tot het jaar 2015

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – (Redactie) Goed nieuws voor de Ryanair gebruikers die aan de Costa Brava of in Girona wonen aangezien de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair heeft aangekondigd nog tot tenminste het jaar 2015 van en naar het vliegveld van Girona te vliegen. Dit meldde de president van de kamer van koophandel in Girona woensdagnamiddag nadat Ryanair en zij nagenoeg een akkoord hebben bereikt over de financiering.

Ryanair vliegt sinds september 2010 ook van en naar het vliegveld van Barcelona-El Prat en heeft reeds enkele lijndiensten van de regionale vliegvelden Reus en Girona naar de Catalaanse hoofdstad verplaatst. Een van de redenen hiervoor is dat veel Ryanair passagiers schijnbaar van Girona of Reus rechtstreeks met de bus of trein naar Barcelona gaan voor een lang weekend of weekvakantie. Nu Ryanair op Barcelona vliegt zijn dus diverse lijndiensten verplaatst. Zo heeft het vliegveld van Reus al geen vluchten meer van en naar Groot Brittannië en zijn ook op het vliegveld Girona diverse internationale lijndiensten komen te vervallen.

Een van de problemen was onder andere dat Ryanair meer geld (subsidie zoals zij het noemen) wil hebben om de activiteiten op het vliegveld Girona-Costa Brava voort te zetten. Ryanair wilde 12 miljoen euro hebben, een bedrag dat de kamer van koophandel en de regio Girona weigerde te betalen. Nu het bijna zeker is dat Ryanair nog vier tot vijf jaar doorgaat op het regionale vliegveld, wilde de president van de kamer van koophandel niet vertellen hoeveel men wel betaald aan de Ierse low cost vliegmaatschappij. (Europa Press)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend